Documentare

Ce mâncăm contează! (Food Matters)

Descriere: “Fie ca mâncarea să vă fie medicament şi medicamentul să vă fie mâncare” – Hippocrate.
Acesta este mesajul părintelui fondator al medicinei moderne, mesaj care are un ecou puternic în controversatul documentar “Food Matters”. 
Cu mâncăruri sărăcite nutriţional, aditivi chimici şi cu tendinţa noastră de a ne baza pe medicamente farmaceutice pentru a trata ceea ce este în neregulă cu trupurile noastre prost hrănite, nu este de mirare că societatea se îmbolnăveşte tot mai mult.

Vizionați documentarul...


Furculițe în loc de cuțite (Forks over knives) 

Descriere: În ciuda tehnologiei medicale celei mai avansate din lume, noi suntem mai bolnavi decât oricând, întrecând aproape orice măsură. Cazurile de diabet zaharat explodează, în special în rândul populaţiei tinere. Aproximativ jumătate dintre noi iau cel puţin un medicament sintetic pe bază de prescripţie medicală, iar intervențiile chirurgicale majore au ajuns la ordinea zilei. Bolile de inimă, cancerul și accidentele vasculare cerebrale sunt primele trei cauze de deces, chiar dacă miliarde de dolari sunt cheltuite în fiecare an pentru a “lupta” cu aceste boli grave. Milioane de oameni suferă de o serie de alte boli degenerative. Ar putea exista o soluţie unică pentru toate aceste probleme? O soluţie atât de cuprinzătoare, dar atît de simplă, încât este uluitor faptul că mulți dintre noi nu au luat-o în serios?

Vizionați documentarul...


Alimentația (Eating)

Descriere: Filmul prezintă profesionisti și pacienți, care vorbesc despre modul în care ei au folosit dieta integrală cu plante pentru a trata și vindeca majoritatea bolilor cronice și felul în care ei au prevenit reapariţia lor. Acest documentar prezintă imagini explicite care ne ajută să înţelegem că hrana pe bază de produse animaliere nu este potrivită pentru consumul uman si felul în care trecerea la o dietă bazată pe plante poate provoca inversarea majorităţii acestor boli în aproximativ 3 săptămâni.

Vizionați documentarul...


Devorând Pământul (Devour the Earth) 

Descriere: Stiati ca:
- aproape 80% din terenul agricol din Marea Britanie este cultivat pentru hrana animalelor din zootehnie?
- pentru a produce 1kg de carne (obtinut prin uciderea unui animal) sunt necesare 10kg de proteine vegetale?
- daca nu ar exista nevoia de a hrani animalele, fermierii s-ar putea intoarce la metoda rotatiei culturilor agricole si sa renunte complet la periculoasele pesticide si organisme modificate genetic?
- daca am inceta sa mai mancam animale, am putea avea destula hrana pentru intreaga populatie doar cultivand 30% din terenuri, fara a apela la ingrasamintele care otravesc subsolurile si apele freatice?

Vizionați documentarul...


Viitorul alimentaţiei (The Future of Food)

Viitorul Alimentatiei, in engleza “The future of Food”, este o investigatie minutioasa despre adevarurile deranjante din spatele alimentelor neetichetate si modificate genetic care au navalit in magazine in ultimele decenii. Filmul permite fermierilor care au au fost afectati de aceste tehnologii sa vorbeasca liber. Implicatiile asupra sanatatii oamenilor, politicile guvernamentale si globalizarea fac toate parte din multele motive pentru care omenirea este alarmata de folosirea culturilor de plante modificate genetic si introducerea acestora in alimentatia noastra.  

Vizionaţi documentarul...