Devorând Pământul (Devour the Earth)

Stiati ca:
- aproape 80% din terenul agricol din Marea Britanie este cultivat pentru hrana animalelor din zootehnie?
- pentru a produce 1kg de carne (obtinut prin uciderea unui animal) sunt necesare 10kg de proteine vegetale?
- daca nu ar exista nevoia de a hrani animalele, fermierii s-ar putea intoarce la metoda rotatiei culturilor agricole si sa renunte complet la periculoasele pesticide si organisme modificate genetic?
- daca am inceta sa mai mancam animale, am putea avea destula hrana pentru intreaga populatie doar cultivand 30% din terenuri, fara a apela la ingrasamintele care otravesc subsolurile si apele freatice?


"Sa nu ne ranim supusii nostri frati [animalele] este prima noastra datorie catre ei, dar sa ne limitam la atat nu e destul. Avem o misiune mai inalta - sa le fim de ajutor de cate ori au nevoie... Daca exista oameni care exclud oricare dintre creaturile lui Dumnezeu de sub adapostul milei si compasiunii, vor exista si oameni care se vor comporta asemanator cu tovarasii lor."
Sf. Francisc de Assisi 


"Animalele sunt prietenii mei și eu nu îmi mănânc prietenii."
Bernard Shaw

"Nu exista o diferenta fundamentala intre om si animalele superioare din punct de vedere al facultatilor mentale... Animalele inferioare, ca si omul, simt placere si durere, fericire, suferinta."
Charles Darwin

"Necunoasterea a ceva mai bun nu usureaza suferinta unui animal. Dorintele sale fundamentale raman, iar frustrarea acelor dorinte neimplinite alcatuiesc cea mai mare parte a suferintei lor. Sunt atat de multe exemple: vaca de lapte careia nu i se permite sa-si creasca vitelul, gaina din custile din ferme care nu va pasi sau intinde aripile niciodata, purceaua care nu isi poate construi niciodata un culcus sau sa rame dupa mancare in resturi, etc. In cele din urma, noi impiedicam dorinta fundamentala a animalelor - de a trai."
David Cowles-Hamar

"Oamenii - care inrobesc, castreaza, taie, experimenteaza pe animale - au o predilectie de inteles in a pretinde ca animalele nu simt durerea. O diferenta acuta intre oameni si 'animale' e necesara daca trebuie sa le supunem vointei noastre, sa munceasca pentru noi, sa le purtam, sa le mancam - fara nici o urma de regret sau vina. E necuviincios din partea noastra, care de multe ori ne purtam atat lipsit de inima fata de alte animale, sa afirmam ca numai oamenii pot sa sufere. Comportarea animalelor ne ofera asemenea pretentii inselatoare. Ele ne sunt prea asemanatoare."
Dr. Carl Sagan & Dr. Ann Druyan

"Nedreptatile ingrozitoare si suferintele impuse rasei animale, formeaza cel mai negru capitol din istoria umanitatii."
Edward Augustus Freeman

"Cat timp poti auzi pe cineva plangand - cit timp poti auzi pe cineva murind - inainte de a te intreba de ce?"
Jackson Browne

"Intrebarea nu e, 'Pot ele sa rationeze?' nici, 'Pot ele sa vorbeasca?' Ci mai degraba: 'Pot ele sa sufere?'"
Jeremy Bentham, filozof din sec. al XIX-lea, Universitatea din Oxford

"Toate argumentele aduse pentru a demonstra superioritatea omului nu pot distruge acest fapt: in suferinta animalele ne sunt egale."
Peter Singer, filozof, autor al cartii Eliberarea Animalelor
"Unii isi gasesc refugiu in vechiul cliseu ca oamenii sunt altfel decat animalele. Dar cand a justificat o diferenta o prejudecata morala? Cand au avut cei cu parul negru dreptul de a-i maltrata pe cei cu parul rosu...sau albastru?... Cu siguranta asemanarea cruciala dintre oameni si animale e capacitatea de a suferi. Indiferent de numarul picioarelor sau de cat de lanoasa ne e pielea, toti putem suferi...."
Richard Ryder

"Omul este un animal imblanzit, care, de-a lungul secolelor, a dominat celelalte animale cu inselaciunea, violenta si cruzimea."
Charlie Chaplin

"Blana este o piele care trece de la un animal la altul."
A. Scholl

"Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, am fi cu totii vegetarieni."
Linda si Paul McCartney

"Doar pentru placerea de a avea o data gura plina cu carne, noi privam un suflet de soare si lumina si de acea bucatica de viata si timp pentru care se nascuse pe lume sa se bucure.”
Plutarh

"Nu imi place sa mananc carne pentru ca am vazut cum se ucid mieii si porcii. Am vazut si simtit durerea lor. Simteau ca se apropie moartea. Nu am putut sa rabd. Am plans ca un copil. ... Am simtit moartea mielului."
Vaslav Nijinski

"Fundamental, nu sunt un conservator. Cand ultima balena va fi ucisa, ceea ce se va intampla cu siguranta, suferinta balenelor va inceta. Nu va fi o pierdere a balenelor, ci a omenirii. Nu ma ingrijoreaza eliminarea unei specii - asta-i nebunia omenirii - ci am numai o singura grija, suferinta pe care o inducem deliberat asupra animalelor cat timp traiesc."
Clive Hollands

"Unui animal, ca individ, nu ii pasa daca specia sa e pe cale de disparitie, ci daca simte durere."
Ronnie Lee

"Daca omul vrea libertate de ce sa tinem pasarile si animalele in custi? Intr-adevar, omul este stapanul animalelor, pentru ca le depaseste in brutalitate. Noi traim din moartea altora. Suntem locuri de inmormantare pentru animale!"
Leonardo da Vinci

“Pentru noi, zootehnia moderna, cu cat mai putin stie consumatorul despre ce se intampla inainte ca bucata de carne sa apara pe farfurie, cu atat mai bine.
Atunci, ne gasim oare intr-o situatie corecta din punct de vedere etic? Cum justificam faptul ca ezitam sa le spunem oamenilor ce se petrece [intr-o ferma], nefiind foarte mandri de aceste lucruri si nedorind sa ii determinam sa devina vegetarieni?”
Peter Cheeke, PhD, Profesor de Agricultura Animala la Oregon St. U., Contemporary Issues in Animal Agriculture, manual din 1999

"Tu doar ce-ai luat cina, si oricat de bine ar fi ascuns abatorul la o distanta de multe mile, pentru a ne proteja, toti suntem complici."
Ralph Waldo Emerson

Sursa: Internet

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu