TURMERIC (HARIDRA) (Curcuma longa)    

Preţ: 12 lei/200g, 50 lei/1 Kg

Descriere: turmericul este o plantă ierboasă, de origine asiatică, cunoscută și sub numele de curcuma

Rădăcinile de turmeric se folosesc în bucătărie drept condiment și colorant alimentar natural, având o culoare galben aurie intensă. Folosită și în tratarea diverselor boli și afecțiuni, rădăcina de turmeric conține ulei volatil, zinziberen și curcumina, un colorant ce împiedică formarea cancerului. 

Proprietăți: stimulent, hepatoprotector, purificator al sângelui, tonic digestiv, calmant respirator, antiartritic, bactericid natural, antiinflamator, antidiabetic, carminativ, detoxifiant, antibacterian, balsamic, cicatrizant, antibiotic natural de excepție, restaurator al florei intestinale, încălzitor sangvin, calmant și echilibrant al organismului, antiulceros, litotriptic biliar, antiinfecțios, antimicrobian, antiviral, cicatrizant, depurativ, antireumastismal, îmbunățatește mobilitatea și creste flexibilitatea generală a trupului, tonic articular, tonic nervin, uterostimulent, antioxidant, imunostimulent, regenerator, tonic general, stimulează curgerea firească a bilei, fungicid, menține în echilibru nivelul de colesterol, analgezic, ajută la arderea grasimilor din metabolism și mentine controlul greutății, colagog, coleretic, anti-aterosclerotic, îmbunătățește circulația, reduce tumefacția, febrifug, calmează tusea, durerea în gât, înmoaie secrețiile bronșice, acțiune hemostatică, analgezic, vermifug, util în afecțiuni uterine, vindecă gingivita, elimină durerile de cap, curață sinusurile, alină durerile de dinți, dezinfectant al rănilor, vindecă poluțiile nocturne și leucoreea, antiulceros.

Indicații: gastralgie, gastrită, hepatită, icter, ulcer gastro-duodenal, diabet, infecție, inflamație, plăgi, artralgie, astenie, artrită, reumatism, ataxie, metroragie, imunitate scazută, oboseală generală, boli cronice, debilitate fizică cronică, boli ale pielii, luxații, scrântiri, vânătăi (se aplică extern în combinație cu miere), mâncărime, indigestie, circulație slabă, tuse, amenoree, faringită, anemie, psoriazis tulburări circulatorii, hematoame, febra musculară, flatulență, boala Crohn, infecții respiratorii, cancer, inapetență, boli de ochi, circulație slabă, anemie.

Precauții: icter acut, hepatită acută, sarcină. 

Mod de administrare:

Pulberea se poate administra ca atare, sublingual, câte 1/2 linguriță de 3 ori pe zi și/sau în amestec cu suc de fructe (morcov, măr, portocale, struguri) sau legume.
Infuzie din rădăcină. Se prepară din 1 linguriță de rădăcină la 1 cană cu apă. Se pot consuma 2 căni pe zi.

Citeste si articolul: Despre turmeric



Un comentariu:

  1. Turmericul primit in iulie 2012 are o culoare aurie intensa si uniforma. Aroma este echilibrata cu parfum specific. Denota o calitate superioara. Sunt chiar curios daca e cultivat in India.
    Personal prefer sa-l consum cu lapte, mai nou cu lapte de migdale. Iata o reteta simpla si racoritoare pentru zilele de vara:
    Cateva migdale, seminte de susan, floarea soarelui toate crude eventual inmuiate timp de o ora se pun intr-un blender cu 2-3 curmale, cateva stafide, o lingurita de turmeric, un varf praf de vanilie si un pahar mare de apa. In mai putin de 5 minute rezulta o bautura delicioasa, racoritare si avand calitati antioxidante!

    RăspundețiȘtergere