Furculițe în loc de cuțite (Forks over Knives)

În ciuda tehnologiei medicale celei mai avansate din lume, noi suntem mai bolnavi decât oricând, întrecând aproape orice măsură. Cazurile de diabet zaharat explodează, în special în rândul populaţiei mai tinere. Aproximativ jumătate dintre noi iau cel puţin un medicament sintetic pe bază de prescripţie medicală, iar operaţiile chirurgicale majore au devenit la ordinea zilei. 

Bolile de inima, cancerul si accidentele vasculare cerebrale sunt primele trei cauze de deces, chiar dacă miliarde de dolari sunt cheltuiți în fiecare an pentru a “lupta” cu aceste boli grave. Milioane de oameni suferă de o serie de alte boli degenerative. Ar putea exista o soluţie unică pentru toate aceste probleme? O soluţie atât de cuprinzătoare, dar atît de simplă, încât este uluitor faptul că mulți dintre noi nu au luat-o în serios? ”Furculițe în loc de cuțite” expune ideea că majoritatea, dacă nu toate, aşa-numitele “boli ale prosperităţii”, care ne afecteaza, pot fi controlate, sau chiar inversate, prin respingerea regimului nostru actual bazat pe alimente de origine animala şi prelucrate. Documentarul prezintă călătoriile Dr. T. Colin Campbell, un om de stiinta de la Universitatea Cornell si Dr. Esselstyn Caldwell, un chirurg de renume mondial. Inspirați de descoperiri remarcabile în carierele lor, aceşti doi savanți au efectuat mai multe studii revolutionare, dintre care unul este considerat a fi unul dintre cele mai cuprinzătoare, din domeniul sănătăţii, care au fost întreprinse vreodată. Cercetările lor separate și independente i-au condus la aceeași concluzie surprinzătoare: boli degenerative, cum ar fi bolile de inima, diabetul de tip 2, şi chiar mai multe forme de cancer, ar putea fi prevenite aproape intotdeauna şi, în multe cazuri, inversate prin adoptarea unei alimentații integrale bazate pe vegetale. În ciuda implicaţiilor profunde ale concluziilor lor, munca lor a rămas relativ necunoscută marelui public. În plus, camerele filmează pacienţi reali cu afectiuni cronice, de la boli de inima la diabet. Medicii îi învaţă pe aceşti pacienţi cum să adopte o alimentație integrală pe baza de vegetale ca abordare primară de tratare a bolilor lor, în timp ce sunt revelate provocările şi triumfurile din călătoriile lor. 

Sursa:  http://filme-online-gratis.com/blog/2011/11/14/forks-over-knives-2011/

* Ca să puteți viziona filmul este necesar să așteptați ca pagina să se termine de încărcat. În cazul în care conexiunea dvs. la Internet este lentă, porniți filmul, apăsați pauza și așteptați cîteva minute înainte de a porni filmul din nou.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu