SHUNGITNou!                                                                            

Preţ: 100 lei/500g

Shunghitul este o rocă unică ce are forma unei carcase microporoase de alumosilicat, care este umplută cu carbon. El posedă uimitoare proprietăți curative și protectoare. Unicitatea shunghitului se explică prin faptul că acest mineral conține molecule de carbon într-o configurație deosebită (ioni sferici), numite fulereni, pentru descoperirea cărora, un grup de savanți englezi și americani a fost distins cu premiul Nobel pentru chimie în anul 1996. Vârsta acestui mineral unic, stratificat în cele mai vechi zăcăminte ale pamântului, depășește 2 miliarde de ani. Concentrația înaltă de fulereni în acest mineral presupune originea sa cosmică. Fulereni de acest gen au fost descoperiți în meteoriții căzuți pe pământ. Shunghitul a fost descoperit doar într-un singur loc în lume și anume în regiunea Karelia de sud, localitatea sunga, din Rusia, în anul 1877. Această localitate a și dat numele acestui mineral unic. În antichitate acest mineral era folosit ca piatră tămăduitoare în tratarea multor afecțiuni.
Grație unei structuri deosebite, fulerenii posedă proprietăți uimitoare fizice și chimice, cu capacitate puternic curativă, protectoare și antioxidantă. Datorită structurii sale, shunghitul are capacitatea de a absorbi metalele grele, radionucleoizii și alte substanțe dăunătoare din apă. Prin aceste proprietăți se explică faptul că shunghitul posedă capacitatea de a trata multe boli, de a normaliza funcționarea organelor și de a păstra tinerețea și frumusețea corpului uman.
Shungitul purifică apa de impurități (nitrați, nitriți, excesul de cupru, mangan, fier), limpezește apa tulbure, elimină gusturile particulare, mirosurile. Shungitul îndepărtează de asemenea din apă metalele grele, substanțele organice. El saturează apa cu săruri de calciu și magneziu, microelemente, până la concentrația optimă pentru organismul uman, dezinfectează apa fără adaugarea clorului sau folosirea razelor ultraviolete.
Apa de pe shungit devine astfel nu o simplă apă de băut, ci o soluție molecular-coloidală cu fulereni, care face parte dintr-o nouă generație de mijloace profilactice și de tratament, care au o acțiune pe mai multe planuri asupra organismului. Unul dintre aceste exemple este influența antihistaminică pe care o are apa aceasta. S-a demonstrat că prin consumarea acestei ape nivelul de histamină din sânge (histamina joacă un rol important în dezvoltarea majorității afecțiunilor alergice) scade considerabil.
Apa de pe shungit este recomandată în profilaxia și terapia multor afecțiuni, dintre care enumerăm: anemia, alergiile de diferite tipuri, astmul bronșic, gastrita, dispepsia, bolile de rinichi, bolile de ficat, pietrele la fiere, afecțiunile vezicii biliare, în cazul sistemului imunitar afectat, bolile glandei tiroide, răceli, afecțiuni cardiovasculare, colecist, sindromul oboselii cronice.
Băile cu apa de pe shungit sunt recomandate pentru tratarea și profilaxia urmatoarelor afecțiuni: alergie, varicela, mătreață, căderea părului, afecțiuni ginecologice, hipertensiune, acnee, bolile sângelui și limfei, pietre la vezica urinară, afecțiuni ale sistemului urinar, ale rinichilor, afecțiuni nervoase, psihice, depresie, stres, boli ale glandei tiroide, răceală, afecțiuni cardiovasculare, sindromul oboselii cronice.
Folosirea apei de pe shungit sub formă de băutură și pentru pregătirea mâncărurilor poate vindeca afecțiunile organelor digestive, ale sistemului muscular și osos, ale sistemului nervos, ale celui circulator. În scopuri terapeutice se recomandă consumarea a nu mai puțin de trei pahare cu apă de pe shungit pe zi.
Băile cu shungit îmbunătățesc starea psihică. Pentru pregatirea băii, bucățile de shungit (200 g pentru o baie) se împachetează într-o pânză din bumbac și se pune sub jetul de apă foarte fierbinte. Baia trebuie să dureze 25-30 de minute și trebuie făcută cu cel puțin o oră înainte de culcare. Are loc o purificare a canalelor energetice, apare senzația de libertate în mișcare. Băile cu shungit sânt recomandate pentru îmbunătățirea dispoziției sufletești: cu ajutorul băilor se înlătură oboseala, crește capacitatea de muncă, se îmbunătățește circulația sangvină. Înainte de baie este recomandat un duș igienic, iar suprafața băii trebuie dezinfectată.
Folosirea apei cu shungit în scopuri cosmetice. Spălarea zilnică cu apă de pe shungit catifelează pielea, îi crește elasticitatea, îi redă aspectul sănătos și tânăr. Această procedură simplă, prin folosirea ei regulată, vă poate ajută să scăpați de acnee și inflamațiile tenului. Clătirea regulată a părului cu această apă îi conferă părului stralucire și îl face mai mătăsos, de asemenea stopează căderea părului, previne alopecia, întărește rădăcinile, dar vă scapă și de mătreață.
Comprese și gargară cu apa de pe shungit. Pentru a pregăti o compresă este suficient să înmuiați o bucată de tifon în apa de pe shungit și să o aplicați pe locul dureros, pentru 1-2 ore. Compresele grăbesc vindecarea rănilor, tăieturilor, bătăturilor, zgârieturilor, contribuie la o cicatrizare mai grabnică a arsurilor. Cu ajutorul acestor comprese se tratează artrita, artroza, varicele.
Pentru gargară trebuie să folosiți apa în care a stat o bucată de shungit 3 zile; această apă trebuie să fie călduță, nu fierbinte. Gargara cu apă de pe shungit este recomandată în cazul afecțiunilor gâtului, împotriva răcelii, inflamațiilor gingiilor, în stomatită.

Mod de utilizare: 500g granule de shunghit se spală cu apă rece, apoi shunghitul se pune într-un borcan de sticlă de 7-10l sau într-un vas emailat ori ceramic, peste care se toarnă apa pe care dorim să o purificăm. Se lasă la “macerat” timp de 3 zile.
Apoi cu mare atenție (fără agitare) se scurg 6,5-9,5l de apă curativă obținută în alt vas. Restul de 0,5l se recomandă a se folosi la udarea florilor.
Granulele de shunghit se pot refolosi timp de 6 luni.




Un comentariu:

  1. Folosesc apa de shungit , de cand s-a gasit si shungit in Romania . Efectele apei de shungit sunt diferite de la persoana la persoana ,dar principalul beneficiu este cresterea vitalitatii intregului organism .Doresc sa pun in evidenta o calitate deosebita a apei de shungit : aceia de efect benefic in unele cazuri de infertilitate , atat la femei cat si la barbati .Eu cunosc astfel de 4 cazuri , in care cuplurile care nu aveau copii , dupa tratamentul cu apa de shungit , starea de infertilitate s-a modificat in bine , iar acum cuplurile au copii . Daca nu asi fi observat primul caz , sigur nu le observam si pe celelalte .De altfel in istoria acestui mineral , este mentionat cazul primului tar din dinastia Romanovilor (Mihail Romanov), a carui mama a avut inainte 7 sarcini neduse la termen , care dupa tratament cu apa de shungit pentru multele afectiuni de care suferea , a avut cea de-a 8-a sarcina dusa la termen .Istoria se confirma . Beneficiile shungitului sunt date de capacitatea acestuia de a structura apa .Dupa ce folositi shungitul cele 6 luni , nu-l aruncati .Spalati , uscati si puneti shungitul intr-un vas de plastic in apropierea surselor de radiatii electro-magnetice (televizor , calculator , mobil , etc.).Acesta are capacitatea de a absorbi partial aceste radiatii nocive .Apa de shungit este folosita si in cosmetica .

    RăspundețiȘtergere