LECITINANou!                                                                           

Preţ: 15 lei/100g

Conține: lecitină extrasă din soia 99,2%.

În organismul uman lecitina este produsă de către ficat. Până la 30-35 de ani organismul nostru poate produce suficientă lecitină, dar în paralel cu procesul de îmbătrânire cantitatea de lecitină scade, și prin urmare, este necesară completarea prin intermediul produselor alimentare şi a aditivilor biologici activi.
Lecitina oferă o excelentă sursă de colină, care este esenţială pentru fiecare celulă vie din organismul uman și este una din principalele componente ale membranelor celulare. Nu numai că este o sursă importantă pentru sinteza fosfolipidelor în membranele celulare, ci este de asemenea necesară pentru metabolismul grupei metil, pentru neurotransmisia colinergică, transmiterea de semnale transmembranare, transportul şi metabolismul lipidelor şi colesterolului. Fără colină, membranele celulare s-ar întări și ar interzice nutrienților importanți să pătrundă şi să iasă din celulă. Oamenii de știință cred că lecitina şi colina pot fi de ajutor în îmbunătățirea memoriei şi funcţiei cognitive, în promovarea sănătații cardiovasculare, funcţiei hepatice, în reproducerea şi dezvoltarea fetală şi în îmbunătățirea performanţei fizice şi atletice. Lecitina ajută la generarea unei cantități adecvate de diferite tipuri de vitamine, cum ar fi A, D şi E, de asemenea, ajută la îmbunătățirea memoriei, la creşterea puterii de concentrare și sprijină sănătatea rinichilor, ficatului și a intestinelor. Lecitina reduce nivelul de colesterol în sânge, îl transformă în formă solubilă în apă şi promovează eliminarea acestuia din organism. Curăţă pereţii vasculari și întăreşte muşchii miocardici, poate reduce în mod substanţial sau elimina complet durerile articulare. Este de mare ajutor celor care sunt sensibili la schimbarea vremii deoarece indeparteaza meteosensibilitatea. Lecitina sprijină sănătatea părului și împiedică pierderea acestuia, benefică și în prevenirea şi tratamentul eczemelor și a altor boli de piele. Poate fi folosită ca un mijloc de tonifiere pentru oamenii de vârstă înaintată, şi, de asemenea, pentru cei care se confruntă cu stări de oboseală sau depresie. Îmbunătăţeşte activitatea intestinelor, elimină umflăturile şi blocajele. Utilizarea lecitinei încetinește sau oprește formarea pietrelor din vezica biliară de origine colesterolică.
Datorită utilizării sale în facilitarea reglementării celulare, mulți oameni de știință consideră că lecitina poate avea efecte semnificative în îmbunătăţirea funcției creierului şi în tratarea tulburarilor legate de creier, inclusiv boala Alzheimer, demenţă si amnezie, printre altele.

Mod de administrare: 10g/zi (2-3 lingurițe).



2 comentarii:

  1. Fiind hidrofila este putin dificil de portionat/utilizat. Varianta lichida (folosita de bucatari) este de calitate similara?

    RăspundețiȘtergere