ORZ VERDENou!                                                                      

Preţ: 60 lei/ 1 kg

Orzul este considerat prima cereală crescută de oameni folosita cu scop medicinal, dar și ca aliment de bază încă din anul 7000 înaintea erei noaste. Cultivat de chinezi și grecii antici pentru tratarea afecțiunilor pielii, a problemelor cu ficatul sau a problemelor de tensiune arterială, orzul era măncat de gladiatori pentru forță și reprezintă până în ziua de azi una din cerealele de bază în numeroase culturi, însă calitățile sale curative și energizante excepționale îi sunt redescoperite și recunoscute cu adevărat abia în ultimii ani.
Pulberea de orz verde este extrem de bogată în antioxidanți ajutând în prevenirea cancerului și întârzie îmbătrânirea organismului.
Datorită prezentării sale sub formă de pudră acest preparat este extrem de versatil și poate fi adăugat cu ușurință în dieta zilnică. Pentru rezultate optime se recomandă administrarea de trei ori pe zi a câte 3-5 grame de pulbere (o linguriță plină). Aceasta poate fi consumată sub formă de: Suc: Sucul de orz verde se obține dizolvând 1 linguriță de pulbere de orz verde într-un pahar cu apă, cu suc de morcovi, de roșii, portocale, mere sau orice alt tip de suc natural. Smoothie-uri: Pulberea de orz verde este modul ideal de a adăuga un plus de sănătate unui smoothie care are ca scop energizarea pentru întreaga zi. O linguriță de pulbere de orz verde adăugată într-un smoothie nu îi schimbă aproape deloc gustul, dar îl îmbogățeste din punct de vedere nutrițional, putând fi consumat de întreaga familie. Salate și sandvișuri: Pulberea de orz verde poate fi adăugată cu ușurință la salate fără a schimba gustul sau textura acestora. Se poate adăuga inclusiv în sandvișuri sub formă de condiment, deși gustul acestuia nu este foarte puternic și poate fi cu ușurință mascat.
Înainte de a prezenta bolile în care este recomandat sucul de orz verde, trebuie menţionat faptul că aproape nu există suferinţă care să nu poată fi ajutată chiar şi într-o mică măsură prin intermediul acestui “concentrat natural”. Fără a fi un panaceu, orzul verde poate totuşi să acţioneze amplu asupra organismului prin câteva mecanisme simple:
- stimularea drenării toxinelor din corp, datorită conţinutului de clorofilă şi substanţe cu acţiune diuretică şi de drenaj hepatic.
- remineralizarea organismului şi echilibrarea balanţei vitaminelor din organism, atât oligoelementele cât şi vitaminele intervin în toate liniile metabolice corporale. Datorită lor se poate explica în mare măsură acţiunea complexă pe care planta o exercită asupra pielii, sistemului nervos şi endocrin, în cazul tulburărilor metabolice. În plus, clorofila conţinută în orzul verde generează, sinergic cu celelalte substanţe conţinute de el, un efect important antitumoral, de reglare a activităţii sistemului cardio-vascular şi respirator, de tonifiere a aparatului digestiv.
Prin urmare, în acelaşi timp purificator dar şi tonic, sucul de orz verde este utilizat cu succes ca remediu principal sau ca adjuvant (în bolile grave) în următoarele afecţiuni:
- Boli ale aparatului digestiv: stomatită, anorexie, gastrită, ulcer, pancreatită (adjuvant), colită. Cazurile de gastrită şi ulcer răspund favorabil foarte rapid la administrarea de suc sau de pulbere diluată în apă.
- Boli hepatice: hepatită virală, adjuvant în ciroză, colecistită. În cazul bolilor hepatice tratamentul se derulează în general pe o perioadă mai lungă de timp (de ordinul lunilor de zile), în care este necesară respectarea strictă a dietei şi folosirea plantelor cu efecte de tonifiere şi decongestionare hepatică.
- Afecţiuni cardio-vasculare: cardiopatie ischemică, ateroscleroză cerebrală, infarct miocardic, hiper şi hipotensiune arterială, hemoroizi, ulcere varicoase, tromboflebite.
- Afecţiuni ale sistemului nervos: retard psiho-motor, neurastenie, insomnie, schizofrenie, epilepsie, nevralgie de trigemen, nevralgie facială.
- Afecţiuni metabolice: diabet, obezitate, anemie, carenţe de minerale şi vitamine.
- Afecţiuni respiratorii: astm bronşic, bronşită, gripă, viroză pulmonară, TBC pulmonar, rinită alergică.
- Afecţiuni maligne: cancer cu diferite localizări; în aceste cazuri sucul de orz verde este doar un adjuvant preţios care va completa tratamentul dietoterapeutic şi fitoterapeutic adecvat.
- Dereglări hormonale: hiper şi hipotiroidie; pentru aceste tulburări se va asocia cu dietoterapie şi folosirea suplimentară a unor plante medicinale.
- Afecţiuni ale oaselor: reumatism articular acut, lombo-sciatică, artrită.
- Afecţiuni ale pielii: acnee, pistrui, dermatită, eczeme; în cazul bolilor de piele se poate aplica sucul proaspăt şi extern, prin tamponarea zonelor afectate. Aceasta va grăbi considerabil vindecarea, datorită proprietăţilor antiseptice şi cicatrizante ale acestuia.
- Boli ale aparatului reproducător: sterilitate, impotenţă
- Afecţiuni oculare
În cazul persoanelor sănătoase extractul din orz verde poate fi utilizat pentru creşterea vitalităţii, purificarea organismului, amplificarea potenţei, reglarea apetitului, în astenia de primăvară, sau pur şi simplu pentru a face faţă cu succes perioadelor solicitante din punct de vedere fizic sau mental.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu