TRANDAFIR - petaleNou!                                     

Preţ: 24 lei/50g intregi
                26 lei/50g pudra

Compoziţie: petale de Trandafir din specia Rosa damascena, uscate natural.

Cred că nu vom afla niciodată numele grădinarului care acum 4000 de ani a reușit să obțină din măceșul modest, prima floare de trandafir. De atunci, regina florilor a fost proslavită în poezii, legende și mituri, a devenit emblema Orientului. În mitologia creștină, trandafirul este simbol de caritate, de puritate sufletească și iubire față de Dumnezeu.
Din antichitate și până în prezent, trandafirul a fost prețuit nu numai pentru frumusețea și parfumul său deosebit, dar și pentru calitățile lui vindecatoare. Medicii antici aveau dreptate când scriau că trandafirul este un medicament natural universal. În medicina chineză și tibetană, petalele de trandafir se foloseau pentru curățarea ficatului de toxine, ridicarea tonusului organismului. Ceaiul aromat se recomandă pentru îmbunătățirea vederii, auzului și activității mușchiului cardiac la persoanele vârstnice. Femeilor care nu pot să devină mămici medicina orientală le propune siropul din flori de culoare albă și roz, iar în caz de sterilitate masculină, siropul de flori roșii și bordo. Persoanele afectate de depresie erau sfătuite să-și stropească zilnic locuința cu infuzie de trandafir.
În Grecia antică și mai târziu în Europa, medicii foloseau apa de trandafir în cazuri de afecțiuni psihice, boli de inimă și de rinichi. Bolile de plămâni se tratau cu fumul petalelor uscate, iar bolnavilor de tuberculoză li se prescria inhalarea miresmelor de trandafiri proaspeți.

Tratamente cu trandafiri
Stomatită. Se taie mărunt 3 linguri de petale, se infuzează în 2 pahare de apă clocotită până la răcire și se clătește gura de câteva ori în timpul zilei.
Conjunctivită. O lingură de petale uscate se infuzează în 200 ml apă clocotită 30 minute, apoi se strecoară și se lasă la răcit. De cateva ori pe zi, se sterg ochii cu infuzie, iar înainte de culcare, tampoane de vată îmbibate cu infuzie se lasă pe pleoape 30 minute.
Amigdalită. Se amestecă părți egale de petale de trandafir (proaspete sau uscate) cu miere de albine. Amestecul se ține în gură 20-30 de minute, apoi se scuipă. Se repetă de doua ori pe zi, timp de 3-4 zile.
Paradontoză, stomatită. Pulberea din flori uscate amestecată cu miere de albine este un remediu pentru orice proces inflamator în cavitatea bucală. Cu amestecul aromat se frecționează gingiile bolnave.
Raceală, bronșită, faringită, nevroze, avitaminoză. Se bea ceai din petale uscate de trandafir (o linguriță la un pahar de apă fierbinte).
Spondiloză. Se macerează 7-10 petale de trandafir în 125 ml de țuică timp de 5 zile. Locurile bolnave se frecționează cu soluție înainte de culcare, apoi se leagă cu un fular de lână sau blană de iepure.
Boli de piele. Pentru diminuarea iritației în cazuri de eczemă, psoriazis, coșuri, erizipel, prurit alergic, pe locurile afectate se aplică un strat de petale proaspete, care apoi se fixează cu plasture sau tifon. Plăgile infectate și arsurile se vindecă mai repede dacă se aplică zilnic câte un strat de petale proaspete.
Constipație. Se recomandă mestecarea meticuloasă și înghițirea a 8-10 petale proaspete de trandafir, de 2-3 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă.
Accesele de migrenă, vertij, greață, slabiciune. S-a demonstrat științific că inhalarea aromei de flori de trandafir vindecă aceste afecțiuni. Persoanele cu sistemul nervos slab, predispuse la depresii, nevroze, trebuie să folosească de asemenea cât mai des inhalarea aromei de trandafir. Într-un lighenaș cu apă fierbinte, se pun cateva flori de trandafir și se lasă în camera unde se află persoana afectată. Metoda dă rezultate și în cazuri de răceală, gripă, guturai.
Astm bronșic. Amestecați 10 linguri de petale de trandafir cu 500 g dovleac tocat, o lingură de frunze de pătlagină tăiate mărunt și un litru de vin roșu (natural). Amestecul se aduce până aproape de fierbere, apoi se ia de pe foc. După răcire, se adaugă 2 linguri de miere de albine. Se consumă câte o lingură, de 5 ori pe zi, timp de 3 zile, apoi urmează o pauză de 3 zile. Cura durează până la consumarea produsului. După o pauză de o lună, poate fi repetată.
Raceală. Înainte de culcare, bolnavii se încalță cu șosetele înmuiate în apa caldă de trandafir și stoarse puțin.
Vertij, amețeală puternică: se leagă fruntea cu un prosop înmuiat în apa de trandafir rece.
Pentru ridicarea tonusului vital, corpul se înfășoară strâns cu un cearceaf înmuiat în apa rece de trandafir. Deasupra se învelește cu un cearceaf uscat, apoi cu o plapumă.
Transpirație abundentă: corpul se șterge de două ori pe zi (seara și dimineața) cu apa de trandafir. Concomitent, se fac de 3-4 ori pe săptămână băi cu frunze de nuc.
Encefalopatie traumatică, distonie vegetativă vasculară, nevroze: zilnic, timp de două săptămâni, se face o abluțiune a spatelui, de la zona cervicală, peste omoplați, cu apa de trandafir calduță. Procedura se folosește și de către oamenii sănătoși pentru întărirea imunității și ridicarea capacității de rezistență a sistemului nervos.
Alte metode: corpul se frecționează ușor cu buretele îmbibat cu apa de trandafir. Ca efectul să fie mai puternic, spatele se bate cu un buchet de crenguțe de mesteacăn trecut prin apă, pănă la apariția senzației de căldură plăcută. Procedura ajută și bolnavii cu probleme ale aparatului locomotor, mai ales cu dureri de coloană, dureri lombare, depuneri de săruri.

Baia cu infuzie de trandafir este un remediu excelent pentru afecțiunile sistemului nervos, deoarece are efect de tonifiere, înlătură oboseala, anxietatea, ajută inima, curăță pielea. Jumătate de pahar de petale se infuzează într-un litru de apă clocotită. Se acoperă vasul timp de 20 minute, apoi tot conținutul se toarnă în cadă. Dacă se adaugă și 4-5 linguri de suc de sfeclă, efectul terapeutic va crește considerabil.

Apa de trandafir - strămoșii ne-au lăsat secretele folosirii unui remediu ușor de preparat, care se numește apa de trandafir. O mână de petale proaspete sau uscate se pun într-un vas emailat sau de sticlă. Peste flori se toarnă apa fiartă și răcită și se lasă să infuzeze 5-6 ore. Varianta rapidă: peste o lingură de petale se toarnă un pahar de apă fierbinte, se acoperă și se lasă până la răcire.
Reumatism: se fac băi calde la picioare cu apă de trandafir.
Dureri lombare: se aplică în zona lombară comprese fierbinți cu apă de trandafir.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu