ULEI VIRGIN DE NUCA DE COCOS                

Preţ:  60 lei/ 1 l

Palmierul de cocos (denumire botanică: Cocos Nucifera) este cu adevărat una dintre minunile naturii, o adevărată binecuvântare, datorită celor aproximativ 1000 de utilizări ale sale. Fiecare parte a sa are o utilizare benefică pentru fiinţele umane. Din acest arbore se poate obţine tot ce ar putea fi necesar pentru traiul omului. Cocotierul reprezintă o sursă de băutură şi de hrană ce învigorează trupul, o sursă pentru remedii naturale ce redau sănătatea şi o sursă de materiale naturale pentru haine, construcţii şi unelte, ce corespund aproape tuturor necesităţilor vieţii. Uleiul de nucă de cocos se extrage din miezul proaspăt sau uscat.
Uleiul de nucă de cocos, deşi este un ulei compus din grăsimi saturate, prezintă o particularitate care face ca el să fie un preţios remediu natural. El este alcătuit preponderent din acizi graşi care conţin molecule de dimensiuni medii, cu lanţuri mai scurte de atomi de carbon (10-12 atomi de carbon), spre deosebire de acizii graşi compuşi din molecule cu lanţuri lungi de carbon (14-18), aşa cum sunt cei conţinuţi în uleiurile de soia, porumb, măsline, sau a unor grăsimi animale, cum este grăsimea de pui. Datorită alcătuirii sale din molecule de dimensiune mică, uleiul de cocos se metabolizează mult mai uşor şi generează mai multă energie.
Adăugat în alimentaţie, uleiul de nucă de cocos îmbunătăţeşte semnificativ absorbţia unor minerale importante, cum sunt Mg şi Ca, a unor vitamine din grupa B, a vitaminelor liposolubile (A,D,E,K) şi a unor aminoacizi.
Efectele benefice remarcabile ale uleiului de nucă de cocos au fost evidenţiate prin multe studii ştiinţifice şi aplicaţii terapeutice, precum şi printr-o îndelungată utilizare tradiţională.

Energizant natural cu efect terapeutic
Consumul consecvent în alimentaţie măreşte rezistenţa la efort şi îmbunătăţeşte performanţele sportive.

Menţinerea sau dobândirea unei greutăţi normale a corpului
Aceasta din trei motive: 1) Spre deosebire de alte uleiuri, acizii graşi din uleiul de cocos sunt folosiţi mai ales de către ficat pentru a produce energie, mai degrabă decât sa fie depozitaţi în ţesutul gras al corpului, ca depozit. În plus, uleiul de nucă de cocos furnizează numărul cel mai mic de calorii, la aceeaşi cantitate consumată, faţă de orice altă grăsime. 2) Uleiul de nucă de cocos are capacitatea de a conferi senzaţia de saţietate mai bine decât orice altă grăsime sau chiar decât orice alt aliment. Adăugându-l în mâncare, aceasta devine mult mai săţioasă şi astfel dispare senzaţia de foame pe o perioadă mai mare de timp, eliminând astfel nevoia de a mai lua gustări între mese sau de a mânca excesiv la o masă. 3) Uleiul de nucă de cocos stimulează metabolismul. Un număr semnificativ de studii au demonstrat că, chiar şi numai după o singură masă ce conţine lanţuri de carbon de dimensiuni mici sau medii, nivelul metabolismului este ridicat şi rămâne astfel timp de 24 de ore, interval în care corpul nostru arde mult mai rapid caloriile, nu ne îngrăşăm şi totodată beneficiem de un nivel energetic mult mai ridicat. În cazul persoanelor slabe, uleiul de nucă de cocos le îmbunătăţeşte digestia şi capacitatea de asimilare a nutrienţilor, ajutându-i să ajungă la o greutate normală dacă ei consumă o cantitate suficientă de hrană.

Reglator al funcţiei glandei tiroide
Un prin semn de reglare a funcţionării glandei tiroide prin consumul zilnic al uleiului de nucă de cocos, alături de o alimentaţie adecvată bogată în nutrienţii necesari, constă în creşterea temperaturii organismului până la nivelul normal (în cazul hipotiroidismului).

O excelentă hrană pentru celule
Acizii graşi cu molecule de dimensiuni medii, conţinuţi preponderent în uleiul de nucă de cocos, nu necesită enzime pancreatice sau insulină pentru digestia, utilizarea sau transformarea lor în energie – spre deosebire de celelalte grăsimi care solicită din greu ficatul şi pancreasul. Deoarece digerarea uleiul de nucă de cocos solicită foarte puţin sistemul hormonal şi enzimatic, celulele corpului au astfel posibilitatea să se hrănească rapid şi eficient, chiar în cazul în care se manifestă deja o afecţiune cum este diabetul sau insuficienţa pancreatică. Pielea capătă un aspect mult mai tânăr si sănătos, fiind eliminate boli ca: acnee, eczeme, psoriazis, infecţii fungice, iar rănile şi leziunile sunt în mod semnificativ ameliorate. Chiar şi în cazul leziunilor precanceroase ale pielii se poate constata o ameliorare prin utilizarea regulată a uleiului din nucă de cocos. De asemenea, inflamaţiile în caz de artrită, dureri de spate, fibromialgie sunt ameliorate în mod semnificativ, uleiul de nucă de cocos fiind cotat ca antiinflamator de intensitate medie, stimulând totodată circulaţia sanguină şi având o acţiune analgezică.

Efecte antimicrobiene şi antiparazitare şi proprietatea de a fi plăcut la gust, fără niciun fel de efecte secundare nedorite
Uleiul de nucă de cocos este un remediu natural excelent, chiar unul dintre cele mai bune, pentru prevenirea şi chiar tratarea bolilor infecţioase. Bacteriile dăunătoare, fungii, viruşii şi paraziţii cauzatori de boli sunt distruşi de monogliceridele şi de acizii graşi cu lanţuri moleculare de dimensiune medie, ce rezultă prin transformarea şi metabolizarea uleiului de cocos în interiorul organismului uman. Laptele matern uman conţine, de asemenea, acest tip de acizi graşi ce conţin molecule cu lanţuri de carbon de dimensiune medie, iar aceştia joacă rol atât ca sursă de nutriţie cât şi pentru protecţia bebeluşilor faţă de boli infecţioase în primele lor luni de viaţă, atunci când sistemul lor imunitar este încă în dezvoltare. Mai mult decât atât, acizii graşi de dimensiuni medii din laptele matern uman sunt identici cu cei din nuca de cocos şi prezintă, deci, aceleaşi proprietăţi antimicrobiene. Sunt astfel anihilate bacterii (care produc infecţii ale tractului urinar, pneumonie, ulcer gastric etc.), ciuperci şi fungi (care produc candidoză, micoze etc.), viruşi (care cauzează gripă, infecţii herpetice, mononucleoză, hepatita C). Bolnavii de SIDA pot beneficia, prin consumul regulat de ulei de nucă de cocos, de o protecţie antiinfecţioasă eficientă, aceşti bolnavi fiind extrem de vulnerabili la infecţii. De asemenea, sunt omorâţi sau eliminaţi paraziţi precum viermii laţi şi giardia, acesta fiind totodată un mijloc foarte plăcut de a vindeca parazitozele la copii datorită gustului plăcut al uleiului de nucă de cocos.

Reglarea problemelor digestive
Datorită alimentaţiei nesănătoase, consumului excesiv de antibiotice de sinteză şi unui stil de viaţă nenatural, dezechilibrat, flora bacteriană benefică de la nivelul sistemului digestiv este perturbată, chiar distrusă, ceea ce duce la apariţia diferitelor boli digestive. Uleiul de nucă de cocos elimină selectiv microorganismele dăunătoare şi reface flora microbiană benefică din sistemul nostru digestiv, reducând totodată inflamaţia şi regenerând ţesuturile afectate în caz de ulcer sau colite.

O adevărată binefacere pentru suferinzii de afecţiuni biliare sau celor care au suferit operaţii de îndepărtare a vezicii biliare
Cu uleiul de nucă de cocos vom reuşi să reintroducem în alimentaţie grăsimile, fără nici un disconfort sau pericol pentru sănătatea noastră. Monogliceridele şi digliceridele din acizii graşi conţinuţi de uleiul de nucă de cocos au capacitatea de a dizolva pietrele biliare.

Efect antioxidant
Uleiul de nucă de cocos conţine 92% acizi graşi saturaţi, mai mult decât orice altă grăsime alimentară, ceea ce îl face să fie foarte stabil şi valoros antioxidant, fiind folosit pentru a preîntâmpina apariţia cancerului şi a bolilor degenerative, atunci când este folosit alături de alţi antioxidanţi naturali din alimente sănătoase şi prospete (legume, fructe, lactate).

Acţiune: energizant, reglator al funcţiei glandei tiroide, excelentă hrană pentru celule, acţiune antimicrobiană şi antiparazitară, stimulează metabolismul, reglează problemele digestive, reface flora bacteriană digestivă, elimină calculii biliari, antioxidant, anticancerigen, antitoxic şi detoxifiant, menţine un nivel scăzut al colesterolului, protejează ficatul, întăreşte imunitatea, protejează pielea împotriva arsurilor solare şi este excelent protector şi preventiv faţă de cancerul de piele, alcalinizant, echilibrează pitta dosha (una dintre cele trei forţe vitale care determină starea de sănătate sau boală a fiinţei umane).

Indicaţii: febră, astm, bronşită, tuse, răceală, colici, ulcer, hematemeză, colite, constipaţie, dizenterie, icter, dureri de urechi, amenoree, dismenoree, erizipel, gingivită, gonoree, hemoptizie, litiază renală, debilitate, malnutriţie, paraziţi, scabie, amigdalită, dureri de dinţi, tumori, arsuri, răni.

Mod de administrare:
Intern: 2-4 linguriţe /zi cu jumătate de oră înainte de masă (ca orice remediu natural), sau poate fi adăugat în alimente naturale şi sănătoase (salate, de exemplu).
Extern: aplicare zilnică pe faţă şi piele (se absoarbe cel mai repede in piele dintre toate uleiurile naturale). Masaj corporal. Aplicarea periodică a uleiului de cocos pe păr şi pielea capului face ca părul să fie bogat şi strălucitor, previne albirea prematură a părului, protejează de apariţia mătreţii şi stopează căderea părului, fiind o alternativă mult mai bună, simplă şi naturală decât aplicarea balsamului sintetic. Se aplică 1-2 linguriţe pe pielea capului (sau cât este necesar ca să acopere bine toată pielea capului), se masează bine şi se păstrează astfel 15, 30, 60 de minute, apoi ne spălăm cu un şampon cu ingrediente naturale. Variantă: aplicăm uleiul seara, şi ne spălăm a doua zi dimineaţă.
Aplicat pe unghii, uleiul de nucă de cocos conferă nu doar frumuseţe şi luciu natural, ci şi elasticitate şi rezistenţă.
În caz de zgârieturi, înţepături de insecte, infecţii ale pielii se unge zona cu ulei şi se bandajează. Vindecarea survine mult mai repede. Calmează mâncărimile în caz de înţepături de ţânţari.



2 comentarii: