NEGRIOL - Ulei din Negrilica                             

Preţ: 25 lei/100ml, 50 lei/200ml, 125 lei/500ml


Nigella sativa (Negrilica) este o plantă cu o largă răspândire în bazinul mediteranean şi amintită din antichitate pentru proprietăţile sale benefice. Uleiul seminţelor de negrilică conţine acizi graşi saturaţi şi nesaturaţi, uleiuri esenţiale, vitamine, aminoacizi, enzime şi săruri minerale, saponine şi nigellone (substanţe specifice plantei Nigella sativa, dintre care cea mai cunoscută și studiată este timoquinona).

Uleiul de negrilică este folosit în mod tradiţional pentru a creşte capacitatea de apărare a organismului atât la copii, cât şi la adulţi. Prin componentele sale antioxidante, antiinflamatorii, antitusive, bronhodilatatoare şi nutritive, uleiul de negrilică este un supliment foarte util pentru sănătatea aparatului respirator şi poate fi un suport optim pentru imunitate atât la copii, cât şi la adulţi şi vârstnici.

Mai mult decât atât, numeroase studii, atât de laborator, cât și clinice, arată că uleiul de negrilică, în special datorită conținutului de timoquinonă, are un efect antitumoral remarcabil, în foarte multe linii de cancer. Nu întâmplător, o afirmație din Coran spune despre semințele acestei plante că ele conțin un leac pentru orice boală.

Timoquinona este o substanță cu totul specială, care pe lângă efectele antioxidante are și efecte de remodelare epigenetică, efecte care se fac simțite mai ales asupra celulelor tumorale, cărora le declanșează apoptoza (moartea programată), prin restabilirea funcționalității lanțurilor de semnalizare implicate în acest proces.

Uzual, dozele așa-zis de întreținere, sunt de circa 3 ml ulei pe zi (3 lingurițe). În cazul bolilor grave, precum cancerul, doza necesară de substanțe active (inclusiv timoquinona), se obține din circa 25-30ml ulei, în mai multe doze, pe parcursul întregii zile.

Atenție! În cazul în care gustul este neplăcut, uleiul de negrilică poate fi amestecat cu suc de portocale, miere de albine, polen, tincturi din plante medicinale, după gust, și mai ales în funcție de care dintre cele enumerate mai sus sunt permise (în cazul în care suferiți de o afecțiune anume).

Atenție! Uzual, se găsesc spre comercializare trei sortimente relativ diferite de ulei de negrilică:

- ulei de negrilică presat la rece, cu o culoare mai deschisă și ceva mai puțin picant și aromat. Acesta este uleiul cel mai natural și sănătos, deși procedeul de extracție este mai dificil și mai puțin eficient.
- ulei de negrilică presat la cald, cu o culoare mai închisă și o aromă mai puternică. Acest tip de extracție este mai eficient și micșorează costurile de producție, însă uleiul suferă o anumită degradare datorită temperaturii (uzual 100-110 grade C).
- ulei de negrilică extras cu hidrocarburi (uzual hexan), cu o aromă mai puternică și o culoare mai deschisă. Acest tip de extracție este cel mai eficient, cu costurile de producție cele mai mici, însă solvenții utilizați la extracție sunt de cele mai multe ori mai mult sau mai puțin cancerigeni.

Desigur, toți producătorii sau comercianții, vor specifica, indiferent de tipul de extracție, că este vorba de extracție la rece, și de aceea am urmărit să facem precizările de mai sus, pentru a putea avea un minim de criterii de selecție a produselor.

Uleiul de negrilică pe care vi-l punem la dispoziție este din prima categorie, având un aspect clar, o culoare ceva mai deschisă și o aromă moderată. Nu este amestecat cu un alt ulei!

Descriere produs:
Mod de preparare și administrare:
Se va ingera de 1-3 ori pe zi, cu 15-20 minute înainte de masă. Dacă gustul este neplăcut se poate amesteca cu puțină miere de albine sau cu sucuri de fructe. A nu se depăși doza prescrisă. Produsul nu înlocuieşte o alimentaţie echilibrată.

Doza zilnică: 3-30ml.

Compoziţie: Ulei presat la rece din semințe de Nigella sativa, 100%

Păstrare: Se va păstra în ambalajul original, într-un loc uscat şi răcoros, ferit de lumina directă a soarelui. A nu se lăsa la îndemâna copiilor sub 3 ani!4 comentarii:

  1. Buna ziua. Pe eticheta e trecut Aqua nano. Aceasta inseamna ca produsul contine si apa?

    RăspundețiȘtergere
  2. Aqua nano este sigla firmei producatoare...

    RăspundețiȘtergere
  3. "...sunt de circa 3 ml ulei pe zi (3 lingurițe)" 1ml = 1 lingurita?

    RăspundețiȘtergere