L-ARGININA                                                             


Preţ: 18 lei/40g, 188 lei/500g

Arginina este un aminoacid necesar pentru funcţionarea în bune condiţii a glandei hipofize. Împreună cu fenilalanina, ornitina şi alte substanţe cu acţiune neurologică, arginina este indispensabilă pentru sinteza hormonului de creştere al acestei glande. Necesarul de arginină este ceva mai mare la bărbaţi pentru că lichidul seminal conţine în cantitate de aproximativ 80% acest aminoacid, iar deficitul poate duce la sterilitate.
Printre rolurile acestui aminoacid în organism, se pot număra: mărirea cantităţii de spermă, mărirea imunităţii naturale şi ajutorul în vindecarea rănilor. De asemenea, aceasta permite metabolizarea depozitelor de lipide din organism şi tonifică ţesutul muscular. Asigură vioiciune fizică şi mentală. S-a demonstrat că Arginina ajută la producerea hormonului de creştere (GH) de către glanda pituitară. Hormonul de creştere promovează un anabolism natural şi sănătos în tot organismul, ajutând la sinteza proteinelor în celule. Datorită rolului reparator al ţesuturilor afectate, arginina ajută la repararea rănilor şi a oaselor.

Acţiune: stimulează producţia de testosteron, protector hepatic, cardiovascular şi renal, detoxifiant, reduce nivelul amoniacului şi a celorlalţi derivaţi toxici de azot din organism, prin metabolizarea lor hepatică în uree ce se elimină prin urină, stimulează metabolismul energetic al celulei musculare prin participarea la sinteza hepatică a creatinei cu rol în contracţia musculară, anabolizant, este precursorul oxidului nitric care dilată, relaxează şi menţine elasticitatea vaselor sanguine cu efect pozitiv în: reducerea nivelului tensiunii arteriale (inclusiv a hipertensiunii pulmonare şi coronariene), îmbunătăţirea circulaţiei periferice şi a manifestărilor în sindromul Raynaud, reducerea riscului de infarct miocardic şi angină pectorală, ameliorarea disfuncţiei endoteliale (reduce progresia plăcii aterosclerotice, oxidarea colesterolului "rău" - LDL şi agregarea plachetară), complementar în terapiile antitumorale: reduce efectele toxice în radio şi chimioterapie, înhibă formarea şi progresia metastazelor, antianemic (stimulează formarea eritrocitelor), favorizează absorbţia normală a calciului, imunomodulator (stimulează activitatea timusului), stimulează pancreasul în producerea insulinei în diabetul insulino-dependent, lipotropic (reduce ţesuturile grase şi menţine masa musculară), reduce infertilitatea masculină (aproximativ 80% din lichidul seminal este arginină, de aceea deficitul de arginina poate duce la oligospermie şi la disfuncţii erectile), susţine, împreună cu lizina, ornitina şi fenilalanina, activitatea glandei pituitare (hipofiza) în eliberarea hormonului de creştere care stimulează, în copilărie creşterea, iar la maturitate regenerarea şi refacerea ţesuturilor şi a organelor, contribuie la menţinerea tonusului muscular, a rezistenţei osoase, a integrităţii pielii şi a funcţionării cerebrale şi cardiace, accelerează vindecarea plăgilor rezultate din arsuri sau intervenţii chirurgicale, benefic în insuficienţă renală (dializă) şi în cistită interstiţială (inflamarea, însoţită sau nu de ulceraţia vezicii urinare, fără infectare bacteriană), ameliorează simptomatologia în fibroză chistică, menţine sănătatea ochilor.


Indicaţii: afecţiuni virale, steatoză, encefalopatie, comă hepatică, cancer hepatic, răceli, insuficienţă cardiacă congestivă, cardiopatie ischemică, demenţă, disfuncţie erectilă, hipertensiune arterială, cistită interstiţială, infertilitate masculină, migrene, disfuncţii sexuale la femei, angină pectorală, obezitate, infecţii grave sau recidivante, tumori, arsuri sau răni greu cicatrizabile, diabet, extremităţi reci, erupţii cutanate, constipaţie, lipsa libidoului, cataractă, degenerare maculară, cancer la prostată.

Precauţii: Deşi consumul de l-arginină este considerat a fi sigur pentru adulţii sănătoşi, nu este recomandat pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare acute sau cele care au suferit un atac de cord. Nu este recomandată pentru mamele care alăptează sau cei care au sub vârsta de 18 ani. Dozele mari de l-arginină a fost asociate cu reducerea tensiunii arteriale până la un nivel periculos.

Mod de administrare: 1g de 4 ori/zi






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu