CARBUNE ACTIV (CARBUNE MEDICINAL)       


Preţ: 12 lei/50g, 100 lei/500g

De mii de ani, cărbunele vegetal este folosit cu succes de către medicina populară în tratarea diverselor boli. Este o metodă ieftină şi rapidă de a ameliora, dar şi de a vindeca unele afecţiuni, motiv pentru care până şi în ziua de azi este folosit de către oameni, fie în stare naturală, fie sub formă de comprimate. Cărbunele este recomandat şi pentru animale.

Acţiune: antitoxic (grăbeşte eliminarea substanţelor toxice din organism), combate flatulenţa, antidiareic, anti-colesterol, hepatoprotector, elimină infecţiile cu microorganisme, antiaciditate, calmantă, cicatrizantă, antispastică, antiazotemice (creşterea ureei şi acidului uric în sânge), pansament gastric, mineralizant (Mn,Zn, Mg, K, Na, Si, Se,Fe,…).

Indicaţii: indigestie, balonare, gastrite, dureri epigastrice, dizenterie, cancer la stomac, enterită acută, colite de fermentaţie şi putrefacţie, aerofagie, respiraţie urât mirositoare, astm, crize respiratorii, tuse, alergie, intoxicaţii, toxiinfecţii alimentare (ciuperci, plante otrăvitoare, pesticide, insecticide), diaree, probleme cardiace (hipertensiune arterială, bradicardie, insuficienţă cardiacă, arterite, palpitaţii), colesterol mărit, înţepături de insecte, răni, eczeme, gangrene, urticarie, iritaţii, articulaţii inflamate, dureri de cap, somnolenţă, regurgitaţii, gută, paraziţi intestinali, slăbiciune musculară, hipoglicemie, afecţiuni neuropsihice (iritabilitate, neurastenie, agitaţie psihomotorie), alcoolism. 
Extern vindecă: căderea părului, psoriazis, micozele şi scabia.

Afecţiuni digestive: dacă suferi de ulcer sau gastrită poţi folosi cu încredere cărbunele vegetal. Acesta este un excelent calmant al crizelor de gastrită sau ulcer, deoarece neutralizează aciditatea sucurilor gastrice. Totuşi, nu este deloc indicat "să te foloseşti" de acest remediu pe termen lung. Se administrează sub formă de pulbere. Se ia câte o linguriţă de pulbere de cărbune vegetal care se diluează în jumătate de pahar de apă. Se bea de patru ori pe zi, după masă. 

Inflamarea ochilor: pentru că are capacitatea de a calma şi de a reduce inflamaţiile, cărbunele vegetal poate fi folosit cu succes şi în tratarea unor afecţiuni oftalmologice. Se administrează sub formă de cataplasmă. Se amestecă trei linguri de pulbere de cărbune cu apă rece, până se formează o pastă. Se pune pasta respectivă într-o bucată curată de tifon şi se aplică pe ochi. Amestecul se mai poate face şi cu ceai de tei.

Probleme respiratorii: cărbunele vegetal are un rol important în atenuarea crizelor de tuse, dar şi a celor de astm. Se administrează sub formă de pudră. Se umezesc cu apă rece două linguri de pudră de cărbune şi se beau pe parcursul a două zile, de câte două ori pe zi, după fiecare masă. De asemenea, se mai poate face un amestec de pulbere de cărbune cu lapte (o lingură de pulbere la 150 ml lapte cald). Se bea din acest amestec tot de două ori pe zi.

Stări depresive: primăvara şi toamna, când se instalează cu mai mare uşurinţă astenia, poţi urma o cură cu cărbune vegetal. Se administrează sub formă de apă de cărbune. Se pun într-un pahar cu apă două, trei linguriţe de cărbune. Se lasă de seara până dimineaţa, după care se bea apa, fără a se amesteca. Se pot bea căte două pahare pe zi.

Alcoolism: cei care renunţă la alcool resimt, cel mai adesea, o stare de oboseală sau chiar de balonare, motiv pentru care o cură cu cărbune vegetal îi poate ajuta să treacă mai uşor peste aceste inconveniente. Se administrează sub formă de apă de cărbune. Se pune o linguriţă de pudră de cărbune într-o jumătate de cană cu apă. Se lasă de seara până dimineaţa, după care se bea, fără să se amestece. De asemenea, se mai poate amesteca pulberea de cărbune cu infuzie de cimbrişor.

Curăţarea dinţilor: dacă vrei să ai dinţi mai albi, dar şi mai curaţi, poţi urma o cură cu cărbune vegetal. Se administrează sub formă de pulbere. Se dizolvă o lingură de pulbere de cărbune vegetal în 150 ml lapte cald. Se bea de două ori pe zi, timp de două-trei săptămâni. Cura se poate face de trei ori pe an.

Intoxicaţii: în cazul în care te-ai intoxicat cu medicamente, substanţe chimice sau chiar ciuperci, poţi folosi cu încredere cărbunele vegetal. Acesta neutralizează pe moment otrava din substanţe şi o elimină rapid din organism. Se administrează sub formă de cărbune cu apă. Se beau cantităţi mari de apă cu cărbune vegetal, în jur de patru litri pe zi, cantitate de apă pe care mai apoi va trebui să o elimini. În cazul intoxicaţiilor cu substanţe care irită tubul digestiv, nu e recomandat să se elimine apa băută.

Afecţiuni dermatologice: Înţepături de insecte, muşcături de şarpe, eczeme sau furunculi. Toate acestea se pot trata rapid şi sigur cu cărbune vegetal sub formă de cataplasmă. Într-o cană cu apă rece se pun şase linguri de pulbere de cărbune şi se amestecă bine, până se formează o pastă. Se pune amestecul pe locul afectat şi se lasă opt ore. În cazul în care te confrunţi cu răni deschise, e indicat să presari pulbere uscată. De asemenea, pulberea de cărbune e un bun remediu şi pentru persoanele care se confruntă cu varice în stadiul incipient. 

Mod de administrare: Atunci când înghiţim pulbere de cărbune, trebuie să ţinem cont de anumite sfaturi. Se ia o linguriţă de pulbere la 100 ml de apă, de 2-3 ori/zi, între mese, cu excepţia reţetelor de mai sus şi a intoxicaţiilor, când se iau 2-3 linguriţe de pulbere o dată. În uz extern, se pudrează cu pulbere zonele afectate. 
Este contraindicat în constipaţie. Se recomandă păstrarea unui interval de două ore între administrarea de cărbune activ şi alte tipuri de medicamente. Pentru bolnavii care suferă leziuni ale tractului gastro-intestinal, nu este recomandat tratamentul cu cărbune. Principala reacţie adversă este scaunul negru, dar mai pot apărea şi ameţeală, disconfort la nivel abdominal. Pentru că gustul şi consistenţa îl fac greu de ingerat, e bine să luaţi cărbunele activ cu multă apă.





2 comentarii:

  1. Buna ziua!as vrea sa stiu din ce fel de arbore este obtinut carbunele?

    RăspundețiȘtergere