SRINGATAKA (Trapa bispinosa, TRIKANTHA)      



Preţ: 15 lei/50g, 135 lei/500g

Acţiune: emolient, antidiabetic, hidratant, nutritiv (în tradiţia Ayurvedica se foloseşte ca substitut al făinii de cereale, mai ales la cei care ţin regim alimentar; este folosită pe scara largă în India, mai ales în mediul rural; este utilizată în special în perioadele premergătoare unei sărbători spirituale; în comunităţile hinduse este acceptată în perioada de post de dinaintea unei sărbători spirituale; într-un studiu comparativ recent între conţinutul proteic al făinii de grâu şi al făinii de sringataka, s-a constatat că ultima este superioară), antiinflamator, cosmetic, hemostatic, adipogen, antireumatismal, osteotonic, remineralizant (planta este bogată în elemente minerale care conferă stabilitate, constanţă, întemeiere şi faciliteaza procesul de vitalizare: Ca 20mg/100g, P 150mg/100g, Fe 0,8 mg/100g, Mg 38 mg/100g, Na 49 mg/100g, K 650 mg/100g), deficit de minerale, dureri de dinţi, reumatism, antioboseală, afroziac tonic, diuretic, astringent intestinal, energizant, sinergic, stabilizator vital (conferă o profundă stare de stabilitate interioară (STHAMBHAVA) care se reflectă simultan atât la nivel fizic cât şi la nivel mental sub forma unei stări relaxate de nemişcare fizică, dublată de o rapidă disipare a fluctuaţiilor mentale), tonic general, vitalizant.

Indicaţii: tuse convulsivă, deshidratare, diabet, sete excesivă, inflamaţii cutanate, hemoragie, gingivită, lipoatrofie, epuizare nervoasă, debilitate sexuală, impotenţă, slăbiciune sexuală, cistită, disurie, infecţie urinară, colon iritabil, convalescenţă, debilitate generală, degenerescenţă senilă, oboseală generală, slăbiciune generală.

Mod de administrare: 1g de 4 ori/zi


4 comentarii:

  1. poate fi folosit si de persoanele care i au tratament cu anticoagulante?respectiv diabetici si cu arteroscleroza?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prospectele pe larg le realizez in colaborare cu doctori de specialitate. La aceasta planta inca nu am realizat detalierea actiunilor si efectelor. Va sugerez sa consultati un medic specialist in fitoterapie. Prospectele postate sunt cu termen informativ si nu inlocuiesc indicatiile unui medic de specialitate.

      Ștergere
  2. toate sunt bune sunt naturale poate ne spuneti si cit sunt valabile,de ce nu vi se pot trimite meiluri

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare ambalaj are o eticheta cu termenul de garantie. Daca va intereseaza la ceva anume va pot da informatiile si telefonic.
      Comentariile pe care le postati apar doar pe blog. Daca vreti sa luati legatura cu mine direct nu prin intermediul blogului puteti suna la numerele afisate sau trimite un mesaj la adresa plantevitalizante@gmail.com .

      Ștergere