Plantele potenţei


Studiile arata ca femeile au nevoie de o durata a actului sexual intre 20 si 45 de minute ca sa ajunga la orgasm. Este concluzia mai multor studii realizate in ultimii 10 ani in SUA. Aceleasi studii arata ca frecventa orgasmului modifica in proportie de 77,3% atitudinea fata de barbati - partenerii lor de cuplu.
Studii complementare arata ca peste 87% dintre barbati au incredere in ei daca sunt apreciati de partenerele lor. Lipsa aprecierii partenerelor duce la stress, depresie, scaderea apetitului sexual si, implicit, scaderea nivelului de testosteron din corp. Corpul raspunde psihicului.


Plante ce imbunatatesc potenta

Naprasnic
Recomanda ambilor, barbat si femeie, sa incerce cu ceai de naprasnic (Geranium robertianum), baut cu inghitituri mici, cite o cana pe zi. Mai multe femei casatorite care aveau probleme de fertilitate au folosit acest tratament. Fiecare a ramas insarcinata dupa circa 4-6 saptamini. Toate au nascut copii frumosi si sanatosi, devenind peste masura de fericite.

Ceaiul se prepara astfel: o priza de naprasnic (cit se ia intre 3 degete) se pune la o cana de apa clocotita si se lasa la infuzat citeva minute. Daca acest ceai nu ajuta, atunci este o situatie mai mult sau mai putin fara speranta.

La fel de eficient este si sucul de naprasnic obtinut prin zdrobirea plantei verzi si diluat in apa sau lapte. Cu foarte bune rezultate, contribuind deseori la vindecarea sterilitatii feminine, este ceaiul de ventrilica (Veronica officinalis). Peste 3 lingurite de ventrilica se toarna 500 ml de apa clocotita si se lasa sa stea 5 minute. Se strecoara si se beau, zilnic, 3 cani de ceai cald. Cura poate sa dureze si timp mai indelungat, acest ceai nefiind agresiv pentru alte functii ale organismului. In acelasi scop, se poate bea un ceai in amestec din cicoare, creasta cocosului si catusnica.

In caz de sterilitate feminina se recomanda tinctura 10 la suta, cite 10-50 de picaturi, de 2-3 ori pe zi, intre mese, in cure de 1-2 luni pe trimestru, din catusnica (Herba Nepetae catariae), radacina de lemn dulce (Radix Liquiritiae), fructe de fenicul (Fructus Foeniculi), limbarita (Alisma plantago), piperul broastei (Herba Polygoni hidropiperis), inchegatoare (Teucrium polium) si frunze de tuia, in parti egale. In paralel, se recomanda consumul de laptisor de matca si polen.

Sterilitatea masculina se poate trata cu tinctura 10 la suta, cite 30-50 de picaturi, de 2-3 ori pe zi, intre mese, in cure de 1-2 luni pe trimestru, din radacina de roiba (Radix Rubiae), frunze de tuia si saschiu mic (Herba Vincae minoris), in parti egale. In paralel, este indicat consumul de apilarnil si polen.

In ambele situatii, se vor consuma, in special, alimente care contin vitamina E (nuci, alune, mazare).

Griffonia Simplicifolia
Extractul din seminte de Griffonia Simplicifolia este un extract dintr-o planta naturala, care se regaseste in Africa de Vest. 5-HTP este precursorul metabolic neocolit al serotoninei si joaca un rol important in producerea melatoninei. Serotonina este o substanta chimica importanta, care este responsabila pentru buna dispozitie, atitudine, pofta si somn. 5- HTP este un supliment natural care in creierul uman se transforma in serotonina. Serotonina obtinuta din Griffonia nu se depune pe sistemul nervos, unde poate sa se acumuleze si sa dea nastere unor efecte secundare.


Surplusul se dizolva si este eliminat de organism. Crescand nivelul serotoninei prin produsele din plante medicinale naturale, cum ar fi si Graffiti-ul, se imita efectele inhibitorilor pe baza de serotonina, fara efecte secundare adverse. Produsele secundare importante, de obicei asociate cu inhibitorii pe baza de serotonina selectiva, amana ejacularea si producerea orgasmului. Au fost raportate probleme in privinta dorintei sexuale si a erectiei, totusi asocierea directa cu folosirea inhibitorilor pe baza de serotonina selectiva nu s-a aratat in mod consistent.

Cistanche (fruct)
Extractul de fructe de Cistanche, planta medicinala chinezeasca "Rou Cong-rong" (Herba Cistanchis) este un medicament foarte des folosit de medicina traditionala chinezeasca, care se foloseste pentru intarirea functiei rinichilor, in mod deosebit pentru functia organului sexual in tratamentul impotentiei, in tratamentul ejacularii premature, si pentru sterilitate.

Vitamina B6
Vitamina B6 contine: Piridoxin, piridoxal si piridoxamin, si esterul lor fosfat. Forma coenzimei, active din punct de vedere metabolic aflata in vitamina B6 este piridoxal-5-fosfat. Cercetarile efectuate pe animale arata ca lipsa vitaminei B6 duce la dezvoltarea hipertensiunii, care se normalizeaza prin administrarea vitaminei B6 in 24 de ore. Lipsa vitaminei B6 apare la 79% la oamenii depresivi (in compartie cu 29% la alti oameni). Se pare ca lipsa vitaminei B6 impiedica celulele nervoase sa creeze cantitatea corespunzatoare de serotonina si a altor substante chimice vitale pentru functionarea normala a sistemului nervos; fapt care poate avea ca rezultat insomnie, depresie, iritabilitate si nervozitate. Lipsa vitaminei B6 poate impiedica formarea neuronilor transmitatori. Vitamina B6 este o coenzima necesara pentru transformarea amino acizililor numite tryptophan in serotonina si fenilalanina totodata a tirozinei in norepihenphrine. Acesti neuroni transmitatori sunt asociati in intregime cu depresia. Suplimentarea vitaminei B6 are ca efect de obicei imbunatatirea starii de spirit.

Acidul folic
Acidul folic este o vitamina solubila in apa, care apartine familiei B-complex. Vitamina B lucreaza cel mai bine in "echipa", tocmai de aceea este recomanadat sa se ia un supliment B complex, decat vitamine B6 individual. Intr-o analiza publicata recent, efectuat asupra a 127 de pacienti care au fost tratati cu Prozac, si in plus au primit ori placebo ori 500 de mg de acid folic, s-a observat o imbunatatire semnificativa la grupa tratata cu acid folic fata de cealalta grupa, care a fost tratata cu placebo. Studiile ulterioare au aratat, ca acidul folic poate sa contribuie la o mai buna calitate si cantitate a spermei, si de aceea poate sa ajute la conceperea unor copii mai sanatosi.

Vitamina B3 (ca Niacina)
Niacina (vitamina B3) este o vitamina esentiala pentru organismul uman, si poate fi gasita in multe tipuri de alimente. Organismul uman foloseste Niacina in mai mult de 50 de reactii chimice. Are rolul de a dilata capilarele facilitand circulatia mai abundeta a sangelui spre periferii. Niacina este componentul vital al coenzimelor care furnizeaza energie celulelor corpului uman. Aceasta vitamina importanta este necesara si pentru sinteza hormonilor care raspund de excitarea sexuala.

Vitamina E (d-Alpha Tocopheryl Succinate)
Vitamina E protejeaza membranele celulelor corpului uman. Este cel mai puternic antioxidant, patrunde in membrana celulelor neutralizand radicalii liberi. Nu este distrus de procesele de antioxidare (ca vitamina C) si functioneaza in mod repetitiv. Vitamina E creaza o bariera impotriva impuritatilor din aer si protejeaza celulele de efecte distrugatoare. Este un antioxidant care poate ajuta la prevenirea cancerului, a problemelor de inima, a infarctului, reduce colesterolul si previne cheagurile de sange. Vitamina E creste imunitatea si incetineste procesul de inbatranire.

Hawthorn (Crataegus pinnatifida) (fruct)
Hawthorn este bogat in bioflavonoide, care au efect de relaxare si de dilatare a vaselor sanguine, si este liderul remediilor pentru hipertensiune. Reduce efortul depus de inima pentru a mentine circulatia sanguina, si reduce stresul si presiunea sanguina asupra inimii. Substantele bioflavonoide fortifica vasele sanguine si maresc fluxul sanguin spre diferitele parti ale corpului.

Horny Goat (Epimedium sagittatum) (planta intreaga) Este un afrodisiac recunoscut pentru cresterea libidoului atat la barbati cat si la femei, si pentru imbunatatirea functiilor erectile la barbati. Cunoscut si ca Epimedium, planta a fost mentionata deja in carti medicinale chinezesti antice. In zilele noastre, Horny Goat are un loc important in Medicina Traditionala Chineza si incepe sa castige popularitate si in restul lumii. De asemenea este cunoscut ca avand efect de testosteron, de stimulare a inervatiei sensitive si de refacere a dorintei sexuale. A fost dovedit ca stimuleaza glandele supra-renale si declanseaza marirea secretiei hormonale. Cercetarile efectuate au demonstrat ca aceasta planta mareste substantial cantitatea de sperma ejaculata si densitatea ei.

Catuaba (as Erythroxylum catuaba) (coaja)
Originar din Brazilia, Catuaba a fost folosit de a lungul istoriei medicinei naturiste drept un afrodisiac, actionand asupra sistemului nervos, fiind folosit cu succes impotriva impotentei sexuale, a nevrozitatii si a oboselii.



Saw Palmetto (Serenoa repens) (fruct):
Saw Palmetto, descoperit de indienii Maya, numit de ei leacul iubirii, este utilizat in Statele Unite si in Europa pentru efectele terapeutice asupra prostatei si asupra tractului urinar. Este utilizat si pentru cresterea dorintei sexuale si pentru efectul stimulator in formarea tesuturilor organelor.

Muira Puama (Ptychopetalum olacoides) (radacina)
Una dintre cele mai recunoscute plante care sunt folosite pentru disfunctii erectile. Nativa in Brazilia, este folosita de foarte mult timp ca afrodisiac puternic si stimulator nervos din medicina populara din America de Sud.

Ginkgo (Ginkgo biloba) (frunza)
Supranumit arborele tineretii vesnice, este folosita de peste 5000 de ani in medicina naturista chineza. Este recunoscuta ca un tonic cerebral care imbunatateste functionarea memoriei, datorita efectelor pozitive asupra sistemului vascular la nivel cerebral. Imbunatateste circulatia sangelui si mareste cantitatea de oxigen care ajunge la inima, la creier si la penis. In plus, se comporta ca un anti-oxidant, adica are efecte de anti-imbatranire. La barbati mareste fluxul arterial catre tesuturile erectile fara a schimba presiunea stimuland functiile sexuale si puterea erectiei.

Chinese Ginseng (as Panax Ginseng) (radacina)

Cea mai cunoscuta planta medicinala din China, Panax Ginseng, sau radacina vietii, este folosita pentru efectele de revitalizare mentala si fizica. Aceste efecte anti-oboseala ajuta la refacerea energiei si la imbunatatirea starii de spirit. Ginseng combate pe toate planurile lipsa de vitalitate si da un plus de energie. Îmbunatateste functia glandelor endocrine si sexuale. Utilizata pentru a combate impotenta fara cauza medicala si ejacularea prematura prin normalizarea presiunii sanguine. Participand si la marirea performantelor atletice, Panax Ginseng intinereste si contribuie la longevitate. Stimuleaza de asemenea regenerarea celulelor nervoase.

Tribulus (Tribulus terrestris)
Extractul de Tribulus Terrestris, originar din Europa de Est (Bulgaria), actioneaza direct asupra glandelor responsabile de secretia de testosteron si asupra metabolismului acestui hormon.

Piper Cayenne (Capsicum species) (fruct)

Piperul stimuleaza circulatia sanguina, find un tonifiant pentru inima, pentru vasele capilare si pentru celulele nervoase.

Valentina Popescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu