Despre yam

Yam (Dioscorea Villosa) este un antispastic foarte bun, deci este bun pentru crampele menstruale, relaxarea muschilor, linistirea nervilor, alinarea durerilor. Este folositoare pentru circulatia proasta si nevralgii, in etapa inflamatoare a poliartritei reumatoide, pentru crampe abdominale și intestinale. 
A fost mult timp folosita pentru beneficiile sale în sănătatea reproductivă a femeilor, inclusiv sindromul pre-menstrual si problemele de menopauza. Pulberea poate fi adăugata la creme sau unguente vaginale. 

Utilizarea tradițională a yam-ului este pentru alinarea crampelor menstruale. Proprietatile antispastice sunt benefice pentru orice fel de spasme musculare si colici, cum ar fi colici intestinale și biliare, flatulență, dureri ovariane si uterine, pentru circulatia proasta si nevralgii, pentru stadiul inflamatoriu al poliartritei reumtoide, precum și pentru crampe abdominale și intestinale. Yam poate fi foarte buna pentru nervozitate, anxietate și alte afecţiuni nervoase.Ca stimulent pentru creșterea fluxului biliar, acesta poate ajuta la ameliorarea congestiei hepatice, colici biliare si calculi biliari. 
Este, de asemenea, cunoscuta pentru acțiunea terapeutică asupra sănătății ficatului per ansamblu. Se crede că abilitatea rădăcinii yam de a duce la niveluri mai mici de colesterol in sânge și la o tensiunea arterială mai mică ajută indirect ficatului, prin creșterea eficienței și reducerea stresului. 
Saponinele sale steroidiene sunt, de asemenea, anti-inflamatoare, făcându-o o plantă utilă la tratarea artritei reumatoide și a afecţiunilor inflamatorii ale intestinului.  
Efectul său diuretic, combinat cu acțiunea antispastica, calmeaza afecțiunile dureroase ale tractului urinar. 
Yam conține alcaloizi, saponine steroidice, taninuri, fitosteroli si amidon. 

Proprietăți: Anti-inflamator, antispastic, purificator și diaforetic, anti-reumatic, colagog, tonic uterin.

Contraindicaţii: Femeile cu afecţiuni cum ar fi endometrioza, fibroame uterine, si tipuri de cancer de san, ovare, uter nu trebuie să ia sau sa foloseasca yam, datorită posibilelor efecte estrogenice. Barbatii cu cancer de prostata trebuie să evite, de asemenea, adminstrarea de yam. 
Femeile gravide nu trebuie să foloseasca yam, deoarece aceasta poate stimula contractiile uterine, cauzând in cele din urma un avort spontan.Pentru că foarte puține informații sunt disponibile in privinta modului in care yam ar putea afecta un copil sau un bebelus, utilizarea sa nu este recomandată în timpul alăptării sau in perioada primilor ani de viata.

Sursa:  http://www.umm.edu/altmed/articles/wild-yam-000280.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu