Despre yohimbe


Yohimbe este o planta nativa din Africa de Sud, universal cunoscuta pentru proprietatile sale afrodisiace. Pulberea este extrasa din scoarta de interior a arborelui (Corynanthe Yohimbe). Timp de secole, coaja a fost folosita ca tonic pentru a spori placerea sexuala si forta.


Yohimbe a fost descoperita si folosita pentru calitatile sale afrodisiace de pigmeii si bastinasii din Africa de Vest, unde creste in mod natural. Triburile Bantu din Africa de Vest înca mai folosesc aceasta planta pentru proprietatile sale aparent afrodisiace. Aceste triburi din Africa de Vest, de asemenea, o folosesc pentru a trata febra, tusea, si lepra. A fost, de asemenea, folosită pentru dilatarea pupilelor, pentru boli de inima si ca anestezic local.
 
În secolul al nouasprezecelea niste misionari germani au descoperit yohimbe în timp ce se aflau în Africa de Vest si au adus-o în Europa, unde s-a raspândit foarte repede.
În 1960, Food and Drug Administration a lansat o serie de teste pe yohimbe pentru a determina efectele sale de afrodisiac. Cercetatorii au descoperit ca yohimbe este într-adevar, un afrodisiac puternic si eficient, în special pentru barbati. Aceste studii, de asemenea, au constatat ca yohimbe ajuta la cresterea simtului tactil si ofera senzatii de stimulare de-a lungul coloanei vertebrale.
 
Yohimbe a fost ani de zile una dintre cele mai obisnuite suplimente atât pentru barbati, cat si pentru femei. Atunci cand este ingerata, organismul o transforma în yohimbina care este asimilată in sange. Yohimbina, un alcaloid, este principalul ingredient activ din yohimbe.
 
Popularitatea sa a crescut nu numai pentru efectele sale afrodisiace, dar si pentru ca cercetarile recente au aratat ca aceasta este o plantă cu un puternic efect antioxidant. Cercetarile au aratat ca yohimbe este un vasodilatator, ceea ce înseamna ca ea creste fluxul de sânge la nivelul extremitatilor. Cu alte cuvinte, poate fi un tratament eficient pentru impotenta masculina si poate creste, de asemenea, stimularea sexuala (libido), atat la barbati, cat si la femei.
 
În plus, s-a constatat ca yohimbe ajuta la prevenirea colmatarii arterelor, care de obicei conduc la disfunctii miocardice sau accident vascular cerebral. Yohimbe nu numai ca ii ajuta pe oameni sa îsi imbunatateasca performanta sexuala si libidoul si previne atacurile de cord, ci s-a dovedit de asemenea utila in reducerea sintezei de grasimi în organism prin cresterea mobilitatii acizilor grasi.


Într-un studiu dublu orb, efectuat pe 182 barbati cu disfunctie erectila, s-au administrat 42 mg / zi de yohimbe. Timp de 1 luna, 34% din participantii la studiu au raportat o recuperare totala a functiei sexuale, iar la 24% a existat un raspuns partial.
 
Într-un alt studiu efectuat pe 48 de barbati cu probleme de impotenta, 46% au vazut o îmbunatatire a functiei sexuale, iar într-un studiu realizat la Universitatea Stanford din Yorkshire, 90% dintre subiectii studiului au înregistrat în mai putin o ora o crestere a dorintei sexuale.
 
În cele din urma, într-un studiu anterior, realizat în Germania în 1977, au fost administrate 30 mg / zi de yohimbe la 86 pacienti cu disfunctie erectila pentru o perioada de opt saptamâni. 71% dintre participanti au raspuns cu o îmbunatatire generala a functiei sexuale si a libidoului.
 
Cei care obtin maximum de beneficii din integrarea de yohimbe sunt cei care sufera de impotenta sau stari de depresie. Sa nu mai vorbim de culturisti sau de sportivii care doresc sa aiba un stomac “sculptat” si / sau o inima sanatoasa.

 
Persoanele care iau yohimbe ar trebui sa evite alimentele care contin tiramina, cum ar fi brânza, vinul rosu sau ficat, care contin tiramina. Ar fi bine sa evitati aceste alimente atunci când luati yohimbe. În plus, trebuie sa evitati sa luati anumite antidepresive precum Prozac împreuna, daca administrarea nu este monitorizata îndeaproape de catre un medic.
 
* Este un afrodisiac puternic, atât pentru barbati, si femei.
* Poate fi folosită pentru a combate impotenta.
* S-a dovedit a fi un antioxidant eficient.
* Ajuta la prevenirea arterelor înfundate.
* Ajuta la cresterea libidoului.
* S-a dovedit utila în prevenirea atacurilor de cord



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu