SPIRULINA  (Spirulina platensis)                        

Preţ: 12 lei/60g, 90 lei/500g

Descriere: spirulina este o microalgă de apă sărată, foarte nutritivă, utilizată în prezent pe scară largă în multe ţări, ca supliment alimentar. Conţine proteine vegetale bogate (60-63%, de 3-4 ori mai mare decât peștele sau carnea de vită), multivitamine (vitamina B 12 este de 3-4 ori mai multă decât în ficatul de origine animală). Mai conţine o gamă largă de minerale (inclusiv fier, potasiu, sodiu, magneziu, fosfor, calciu, etc.), un volum mare de betacaroten, care protejează celulele (de 5 ori mai mult decât în morcovi, de 40 de ori mai mult decât în spanac), volume mari de acid gamma-Linoleic (care poate reduce colesterolul şi preveni bolile de inimă). 

Proprietăți: antianemic, remineralizant, energizant, antioxidant, regenerant celular, încetinește procesele de îmbătrânire, de absorbire și ardere a grăsimilor, combate efectul radiațiilor nocive, previne tulburările de creștere, facilitează scăderea în greutate, previne cancerul, reduce colesterolul, protejează de cataractă, stimulează imunitatea, antidiabetic, detoxifiant al organismului, adjuvant în tratamentul herpesulului genital, adjuvant în tratamentul infecției cu HIV, scade riscul de ateroscleroza și de ischemie cardiacă, adjuvant în intoxicația cu arsenic, accelerează înmulțirea celulelor din măduva osoasă, contribuie la funcţionarea optimă a proceselor metabolice , reglează tensiunea arterială, favorizează înmulţirea celulelor, previne şi ameliorează diferitele procese inflamatorii, ajută la dezvoltarea sistemului reproducător și la restabilirea microflorei normale în cazul disbacteriozei și al bolilor cronice ale intestinului gros, poate fi întrebuințată în tratarea anumitor boli de piele: dermatite, eczeme, psoriazis, ajută la tratarea miopiei și a cataractei, îmbunătățește memoria și capacitatea de concentrare, crește lactația tinerelor mame. 

Indicații: în timpul eforturilor fizice și intelectuale de mare intensitate sau de lungă durată, în viroza gripală, anemie, obezitate, covalescență, imunitate scazută, cataractă, glaucom, degenerescență musculară legată de vârstă, hipoglicemie, malnutriție, disfuncții hormonale, poliartrita reumatoidă, cancer și leucemie, rinita alergică, astm, tuberculoză, hepatite cronice, ciroză hepatică, gastrite, ulcer gastric și duodenal, diabet zaharat tip II și, în asociație cu insulina, în diabet zaharat tip I, insuficiență renală și corticosuprarenală, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică, carență de calciu și magneziu (conține Ca și Mg organic asimilabile), impotență, frigiditate, retinopatii, încetinirea procesului de îmbătrânire, profilaxia infecțiilor microbiene și virale, profilaxia bolilor maligne, radioprotecție, creșterea performanțelor sportive, hemoroizi. 

Mod de administrare:     2g de 4 ori pe zi.

Citeste si articolul: Despre spirulină și chlorella




4 comentarii:

  1. Buna. Ma numesc Silvia si vreau sa te felicit pentru blog si pentru idee. Este foarte convenabil pentru public. Pana acum cumparam spirulina in capsule si pretul ajungea pana la tavan. Acum folosesc spirulina de la tine si efectele sunt mult mai bune si mai evidente. O sa mai cumpar! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am gasit in sfarsit si eu praf de spirulina, in cantitate mai mare. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua, cum recomandati sa fie luata spirulina? Amestecata in lichide sau cu lingurita. E destul de incomod, luata direct cu lingurita. :)Pe stomacul gol dimineata sau si in timpul zilei. Multumesc frumos! Ganduri bune!

    RăspundețiȘtergere
  4. Poate fi dizolvata in apa sau ce lichide mai folositi si bauta asa, sau presarata in mancare.
    Totusi este mai bine luata separat pe stomacul gol pentru asi face efectele specifice.
    Multa sanatate!

    RăspundețiȘtergere