MACA (Lepidium meyenii)                                                    

Preţ: alba: 12 lei/50g, 108 lei/500g - radacina uscata+macinata
          alba: 18 lei/25g, 162 lei/250g - extract 8:1 (Maca alba radacina extract 8:1)



Maca sau „ginseng andin”, este o plantă originară din Peru, Paraguay şi Argentina, cultivată de secole pentru tuberculii săi cărnoşi. De forme, dimensiuni şi culori (ale cojii) variate, aceştia sunt folosiţi în alimentaţie, în medicina tradiţională şi chiar ca afrodisiac:
- maca albă (crem/auriu) este cea mai larg răspândită, tuberculii săi fiind mai mari şi cu un gust mai dulce;
- maca roşie este din ce în ce mai populară şi are, similar celei negre, un conţinut semnificativ de iod natural ce ar putea preveni dezvoltarea guşei; în experienţe de laborator realizate pe şobolani, cu maca roşie s-a reuşit reducerea dimensiunii prostatei;
- maca neagră se consideră că măreşte cel mai mult energia şi rezistenţa organismului, are gustul dulce şi uşor amar şi conţine într-o proporţie semnificativă iod natural, responsabil pentru prevenirea dezvoltării guşei.

Descriere: Maca a fost folosită de peruvieni timp de secole ca tonic general. Cercetările recente au arătat ca alcaloizii din rădăcină exercită un efect benefic asupra glandelor suprarenale, producând astfel un plus de energie si vitalitate. Aceste proprietăţi fac din MACA un supliment ideal pentru studenţi, oameni de afaceri, scriitori, sportivi.  MACA nu conţine agenţi excitanţi, ci oferă avantaje numai datorita conţinutului sau bogat de aminoacizi, acizi graşi, vitamine si minerale. MACA este eficace în reducerea simptomelor premenstruale ca balonarea, crampele şi instabilitatea emoţională. Ca un exemplu, multe femei observă o îmbunătăţire după numai o săptămână de folosire a plantei MACA. Se pare că MACA ajută sistemul endocrin şi favorizează producerea naturală de către ovare şi alte glande endocrine (suprarenale, pancreas, tiroidă) a hormonilor necesari, contribuind la obţinerea unui echilibru funcţional al organismului. În plus, MACA ajută la îmbunătăţirea funcţiei sexuale la femei prin intensificarea apetitului sexual şi a lubrifierii vaginale. In cantităţi mai mari, această plantă are efecte importante asupra performanţelor sexuale, duce la creşterea producţiei de spermă, a nivelului de energie, a nivelului de testosteron şi ajută la echilibrarea nivelului hormonal. 

Proprietăţi: adaptogen, întăreşte sistemul imunitar, echilibrul hormonal, tonic general (fizic şi mental), afrodiziac, vitalizant, stimulează spermatogeneza şi ovulaţia, creşte puterea şi rezistenţa organismului, reglează tensiunea arterială, antidepresiv, elimină anemia, îmbunătăţeşte memoria, tratează simptomele menopauzei, reduce simptomele premenstruale, anabolizant natural, întârzie procesul de îmbătrânire, combate stresul, previne anemia, ajută pe diabeticii de tipul 2 să reducă nivelul glicemiei în sânge, scade nivelul de colesterol din sânge, ajută la combaterea oboselii cronice, a depresiilor precum şi a durerilor, favorizează luciditatea mentală şi capacitatea de concentrare, ajută la o creştere sănătoasă şi la dezvoltarea inteligenţei la copii, poate acţiona preventiv contra manifestărilor de senilitate (precum lipsa puterii, pierderea memoriei, insomnia, arterioscleroza, osteoporoza, căderea părului, încărunţirea…), antioxidant, mineralizant, anticancerigen, antituberculos. 

Contraindicaţii: Bărbaţii cu diagnostic de cancer de prostată şi femeile cu istoric de cancer de sân sau orice altă formă de cancer modulată hormonal, precum şi femeile gravide sau care alăptează vor consulta medicul înainte de utilizare. 

Mod de administrare:   1g de 4 ori pe zi pentru întreţinere, iar doza poate fi dublată  pentru tratarea diferitelor afecţiuni.

Citeste si articolul: Despre maca


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu