CIMICIFUGA RACEMOSA (Actaea racemosa, Alungătoare americană, Blach cohosh, Lumânărele)Nou!          

Preţ: 15 lei/50g, 135 lei/500g

Actaea racemosa
Blach Cohosh - Cimicifuga racemosa, Actaea racemosa- Lumânărele - este o plantă ierboasă, perenă originară din zonele împădurite din America de Nord, cunoscută și folosită din timpuri vechi, în tratarea afecțiunilor ginecologice, face parte din familia Ranunculaceae, înălțimea ei poate ajunge până la 2 metri și jumătate, prezintă flori mici cu petale albe - gălbui grupate în inflorescențe simple de formă alungită, fructele sunt ovale și conțin semințe maronii. Rădăcina prezintă rizomi maro - închis cu formă neregulată, dură și cu miros puternic, amărui și astringent. Frunzele sunt mari, compuse, alterne, au nuanțe de verde, este o plantă care rezistă la temperaturi destul de joase, se dezvoltă bine în locuri umbrite, umede dar cu soluri bine drenat, se dezvoltă și în soluri argiloase, înmulțirea se face prin semințe, dar și prin rizomi.

Studiu clinic: Un studiu efectuat pe 629 de femei aflate la menopauza carora li s-a administrat Black Cohosh a demonstrat o ameliorare cu 80% a simptomelor.

Acțiuni: expectorante, diuretice, tonice, astringente, sedative, vasodilatatoare, cardiotonice, antireumatice, antiinflamator și antispasmodic, hipoglicemice, previne chisturile ovariene, eficient în scăderea secreției de progesteron, calmant eficient asupra sistemului nervos, reduce cantitatea și durata menstrelor, ameliorează simptomele neplăcute ale premenopauzei și a menopauzei - bufeuri, dureri de cap, migrene, amețeli, panică, riduri, uscarea și descuamarea pielii, transpirație nocturnă, insomnie, stări de nervozitate, apatie, iritabilitate, uscăciune vaginală, combate scăderea libidoului și frigiditatea, combate acneea și pilozitatea excesiva la femei, combate producerea de tumori mamare și genitale.

Indicații: Recomandat ca adjuvant în: -ameliorarea dezechilibrelor hormonale estrogen/progesteron: prin deficit estrogenic: menopauză (palpitații, migrene, iritabilitate, insomnie, uscăciune și/sau atrofie vaginală, uscarea și descuamarea pielii, demineralizare osoasă)- efect similar estrogenic; prin predominanța progesteronică: hipermenoree, dismenoree, retenție de apă în țesuturi, celulită, creștere în greutate, hirsutism (pilozitate excesivă), acnee, libidou scăzut prin reducerea secreției hipofizare LH (hormonul luteinizant) și a secreției de progesteron -reducerea formării de chisturi ovariene, tulburări de menopauză, sindrom premenstrual, tinitus sau zgomot în urechi, artrită și reumatism pentru ameliorarea durerilor și inflamațiilor articulațiilor, combaterea stărilor depresive și a nevralgiilor, calmarea durerilor menstruale, nervozitate, depresie, febră.

Precauții: Cimicifuga racemosa nu are efecte secundare toxice dacă este folosită în dozele normale recomandate de un medic specialist. Dacă acestea nu sunt respectate la persoanele sensibile pot să apară amețeli, afecțiuni gastrice și dureri de cap. Planta nu trebuie folosită de persoanele care suferă de ulcere gastrice deoarece pot avea stări de greață, amețeli și vărsături. De asemenea este contraindicată femeilor însărcinate și care alăptează.

Doza: 0,5gx3 ori/zi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu