ALGE MARINE  -taiate fasii                                                               

Preţ: 30 lei/200 g

Algele marine sunt organisme complete şi autonome prin fotosinteza lor. De aceea, în masa lor se acumulează selectiv, din apa mării, foarte multe elemente chimice în forme organice uşor asimilabile de către organismul uman: fosfor, sulf, magneziu, potasiu, fier, mangan, iod, calciu, zinc, cupru, seleniu, siliciu, bor şi altele. Toate aceste elemente sînt necesare ca factori activi în componenţa vitaminelor (de exemplu vitamina B12 cu cobalt) sau intră în felurite enzime. Algele marine mai conţin şi cele mai importante vitamine: A, B, D1, D2, B12, E, K, F, PP. Pentru sinteza de proteine, algele marine conţin toţi aminoacizii, inclusiv pe cei esenţiali (care se găsesc numai în corpul animalelor), fie în compoziţia proteinelor lor, fie liberi şi preluaţi imediat în proteosinteza din corpul nostru. Algele marine mai conţin glucide şi lipide de mare folos pentru hrana noastră.

Efecte: pot sustine sistemul endocrin, contribuind la functionarea normala a metabolismului. Folosirea constanta a algelor marine se poate resimti prin ameliorarea anemiilor, asteniilor, tulburărilor glandelor (nu numai ale tiroidei), a afecţiunilor cardiace, arterosclerozei, a unor afecţiuni pulmonare, a tulburărilor circulatorii. Pot ajuta la creşterea performanţele sportive. Constituie un adjuvant în curele de slăbire, în tratamentul hepatitei cronice şi acute, hipovitaminozei, lipsei de calciu şi magneziu, profilaxiei infecţiilor microbiene şi virale.

Moduri de întrebuinţare: algele marine deshidratate se înmoaie în apă rece timp de 30-40 de minute, apoi se clătesc bine pentru a asigura prospeţimea. Pot fi consumate prăjite, fierte, înăbuşite sau preparate la rece cu ceapă, ghimbir, usturoi, zahăr, oţet, sare, sos de soia, ardei iute, ulei etc, după preferinţe.

Depozitare: la temperatura camerei (sub 25 0C )



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu