SARE NEAGRA DE HIMALAYANou!                 

Preţ: 10 lei/ 0,5 Kg - sare fina sau grunjoasa

Cunoscută și sub numele de sare vulcanică, această sare este extrasă din regiunile vulcanice din Pakistan și India. Conform medicilor care practică ayurveda, aceasta este cea mai sănătoasă dintre toate sărurile, putând fi consumată în siguranță și de către persoanele cu hipertensiune și persoanele care țin o dietă specială săracă în sare. Sarea neagră vulcanică are o compoziție chimică unică, aceste minereuri de sare conțin și cenușă vulcanică, ceea ce îi conferă de fapt culoarea negricioasă. Cenușa vulcanică este un concentrat de săruri cu o structură unică în natură, combinând proprietățile lavei vulcanice cu cele ale solului pe unde aceasta s-a scurs. În comparative cu sarea normală, are un conținut ușor mai mic de clorură de sodium și mai ridicat în calciu și potasiu.

Acțiuni: antibacteriene, vermifuge, antiflatulente (reduce balonarea), antianemice (stimulează maduva hematogenă să producă globule roșii), stimulează funcțiile inimii, rol antiacid (fiind considerată ca aliment alcalin), antioxidante, arde grăsimile.
Sarea neagră se folosește în bucătărie în mod obișnuit, ca și sarea normală cu care ați tot gătit. Desigur, cantitatea va fi ajustată, pentru că sarea neagră are un gust mai intens, mai pronunțat.
Sarea neagră nu crește riscul de retenție de apă sau de mărire a tensiunii arteriale, reprezentând o bună alternativă pentru persoanele cu boli cardiovasculare sau hipertensiune arterială. Desigur, dieta recomandată de medicul specialist va fi respectată.
Sarea neagră calmează arsurile la stomac, dar și durerile de burtă, având acțiune mai puternică decât cărbunele medicinal. Sarea neagră ameliorează digestia și combate balonarea.
Folosită în măștile homemade pentru ten și corp, sarea neagră combate acneea, punctele negre și albe, având totodată un rol exfoliant și detoxifiant. Este recomandat să fie folosită cu baze grase pentru că poate deshidrata ușor pielea.
Sarea neagră accelerează metabolismul și stimulează organismul în arderea grăsimilor fiind indicată în curele de slăbire, dar și în cele de detoxifiere.
Pentru că stimulează măduva osoasă hematogenă, responsabilă cu producerea globulelor roșii din sânge, sarea negră devine un aliment-medicament în tratarea anemiei. Sarea neagră poate fi introdusă atât în alimentația adulților, cât și a copiilor.

Prezentare: ambalate în pungi de 1kg. Granulație fină.


Un comentariu:

  1. Sarea neagra primita are intr-adevar o granulatie foarte fina - adecvata si pentru salate, dar si o savoare deosebita!

    RăspundețiȘtergere