SHIITAKE (Lentinula Edodes)Nou!                      

Preţ: 12 lei/50g, 216 lei/1 Kg- intregi deshidratate
            15 lei/50g, 270 lei/1 kg- macinate

În Japonia și în China ciupercile shiitake sunt folosite atât pe post de aliment cât și pe post de medicament de peste mii de ani. În Japonia era atât de apreciată pentru gustul și calitățile sale încât era folosită doar de către familiile imperiale.
Ciuperca Shiitake sălbatică este o ciupercă originara din Japonia, China și din alte regiuni asiatice. Aceasta crește în general la umbra copacilor cu frunze mari care se lasă în jos. Se cultivă intens în lumea întreagă și este a doua ciupercă care este cultivată în lume. 26% din greutatea sa uscată este constituită din proteine, lipide, în principal, din acid linoleic, hidrați de carbon, vitamine din grupele B, vitamina C și ergosteroli. Are niste virtuți uimitoare pentru domeniul sănătății mai ales pentru dezvoltare și pentru sistemul natural de apărare al organismului. Sunt cea mai buna sursă alimentară de vitamina D după somon și ton. Cercetătorii japonezi au realizat numeroase cercetări cu privire la acest tip de ciupercă și au demonstrat că Ciuperca Shiitake ajută la scăderea nivelului de colesterol, la prevenirea atacurilor cardio-vasculare și la combaterea răcelii și gripei și alte atacuri virale, stimulând sistemul imunitar. Proprietățile anti-virale sunt atribuite polizaharidului lentinan care ajută la combaterea cancerului.

Micoterapia (tratamentul cu ciuperci medicinale) este din ce în ce mai des întâlnit la noi în țară. Românii încep să își lărgească orizonturile și să accepte și tratamente alternative, naturiste, cu ciuperci ce aduc beneficii organismului uman. Nu doar plantele și rădăcinoasele au proprietăți miraculoase asupra organismului, ci și ciupercile. Ciupercile medicinale pot fi folosite pentru stimularea sistemului imunitar și tratarea unor afecțiuni cronice și acute, având rezultate spectaculoase în tratamentul cancerului. Terapia cu ciuperci ajută bolnavul în tratamentul alopat și ciuperca Shiitake normalizează valorile tensiunii arteriale, ale glicemiei, precum și ale colesterolului, ajută ficatul și pancreasul să își îndeplinească cu succes funcțiile, detoxifică organismul, îmbunătățește circulația sangvină, menține densitatea osoasă și reduce simptomele alergenice. Ciuperca Shiitake oferă organismului o sursă esențială de vitamine, minerale, antioxidanți și aminoacizi.

Aceste ciuperci pot fi consumate atât în stare crudă, gătite, cât și în stare uscată, sub formă de pulbere sau pastile. Se pot consuma câte 6 până la 16 grame de pudră pe zi. Polizaharidele ce intră în compoziția ciupercilor Shiitake sunt elementul principal ce ajută la tratarea afecțiunilor maligne, cu o acțiune deosebit de importantă antivirală și antitumorală. Mai mult decât atât, ciuperca Shiitake conține și un compus izolat, denumit eritadenină, ce are rolul de a scădea nivelul colesterolului și a lipidelor din sânge, tratând și prevenind în același timp afecțiunile cardiovasculare. Ciuperca Shiitake conține și o gamă complexă de minerale, deosebit de benefice pentru corpul nostru, precum magneziu, mangan, calciu, potasiu, zinc, nichel, fosfor și fier. Acestea se găsesc îndeosebi în piciorușul ciupercii ce poate fi și el consumat. Vitaminele conținute de ciuperca miraculoasă Shiitake aduc un plus de sănătate organismului uman, mai ales că această ciupercă este bogată în complexul de vitamina B, precum B1 și B2, dar și vitamina C. Ciuperca Shiitake conţine fibre, vitamine din complexul B şi acid folic, vitamina D2, minerale esenţiale precum K, Cu, P, Fe şi seleniu care este un puternic antioxidant. Ca și în cazul ciupercii Maitake, și ciuperca Shiitake conține ergosterol, o provitamină ce se transformă în vitamina D, atât de necesară organismului nostru.
În linii mari, ciuperca Shiitake este deosebit de eficientă în cazul tratării afecțiunilor asociate gripelor și virozelor, a infecțiilor, a afecțiunilor plămânilor, a constipației, a gutei, a gastritelor și ulcerului duodenal, ajută la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, ciuperca Shiitake tratează mai multe boli cronice precum leucemia, hepatita B, alergiile, bolile autoimune, afecțiunile reumatice, dar și diabetul și cancerul. Mai în amănunt, putem menționa faptul că această ciupercă a atras atenția lumii din cele mai vechi timpuri, dar și a cercetătorilor începând cu anii 1970. Aceștia au început cercetările pentru a testa efectele ciupercii Shiitake asupra nivelului colesterolului în sânge și, treptat, au descoperit că această ciupercă tratează o gamă mult mai largă și mai variată de afecțiuni. Shiitake este capabilă să învingă orice boală tumorală sau de natură infecțioasă, așa susțin cercetătorii. Atât tumorile benigne, bolile canceroase, infecțiile hepatice sau cele cu HPV sunt tratate cu succes și în mod eficient prin utilizarea tratamentului cu ciuperca Shiitake. Renumită ca aliat al longevităţii, Shiitake este un remediu antitumoral, graţie substanţei lentinan care stimulează sistemul imunitar să inhibe formarea celulelor canceroase. Boli grave precum hepatita de tip B și hepatita de tip C au fost tratate cu succes prin cura cu ciuperca Shiitake. Această ciupercă este și un aliat al longevității, fiind, așa cum am menționat, un remediu excelent în tratarea cancerului și în tratarea și prevenirea osteoporozei. Diabetul, psoriazisul și scleroza multiplă, afecțiuni deosebit de grave fac parte din categoria bolilor ce pot fi tratate cu ajutorul ciupercii Shiitake. Această ciupercă previne îmbătrânirea și bolile asociate vârstei înaintate. Mai mult decât atât, este un excelent tonic fizic și intelectual.

Alte beneficii ale ciupercilor Shiitake
Ciuperca Shiitake conține cuprul necesar formării de hemoglobină și colagen. Fiind bogate și în seleniu, aceste ciuperci sunt necesare și în conversia hormonilor tiroidieni în forma lor activă. Conținutul lor bogat în magneziu este necesar transmisiei fluxului nervos. Sunt bogate și în potasiu, indispensabil pentru digestie și pentru contracțiile musculare, inclusiv cele ale inimii. Ciupercile Shiitake sunt și surse prețioase de vitamina B5 care ajută la folosirea optimă a energiei din alimente și de vitamina D care fac disponibili calciul și fosforul din sânge. Sunt foarte recomandate vegetarienilor pentru a se evita carențele de vitamina D. Sunt totodată surse bogate de vitamina B12 care are un rol capital în procesul metabolismului și în repararea țesuturilor, în producția de hormoni și de globule roșii. Vitamina B9 joacă un rol foarte important în producerea de noi celule. Trebuie sa notăm de asemenea prezența vitaminei B6 care participă la metabolismul proteinelor și al neurotransmițătorilor.

Contraindicații și atenționări speciale pentru ciuperca Shiitake
Ciuperca Shiitake nu are contraindicații deosebite, deoarece este o ciupercă ce are efecte benefice asupra organismului. În principiu, ciuperca Shiitake nu se administrează copiilor, femeilor însărcinate sau celor care alăptează, precum și persoanelor cu sensibilitate sau alergie la ciuperci. Ciuperca Shiitake, sub orice formă ați consuma-o, trebuie evitată total dacă urmați un tratament cu antibiotice sau cu antifungice, iar în privința tratamentului pe termen lung, trebuie să mergeți la un control medical periodic și să nu renunțați sub nicio formă la medicamentele alopate.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu