Argint Coloidal 1000ppm                                   

ARGIMAX - Argint Coloidal 1000ppm stabilizat cu pectina
Preţ: 45 lei/50ml, 80 lei/100ml, 140 lei/200ml, 300 lei/500ml

ArgiMax este un argint coloidal concentrat, stabilizat cu pectină. Acesta este motivul pentru care acest produs are un preţ extrem de scăzut, el nefiind un produs electrocoloidal, ci unul care conţine stabilizatori naturali (pectină).

Produsul prezintă o serie de avantaje faţă de produsele electrocoloidale, unul dintre ele fiind acela al stabilităţii sale în interacţiunea cu sărurile (în special cu clorura de sodiu). Acest fapt face ca acțiunea sa să fie prelungită, lentă, gradată.

În cazul argintului coloidal ArgiMax, culoarea brun roșcat intensă, este datorată structurii perfect cristaline a particulelor de argint, și concentrației ridicate, spre deosebire de argintul coloidal sau coloidal-ionic incolor sau gri, la care particulele din compoziție sunt amorfe.

Desigur, nu veți întâlni un produs așa-zis coloidal ionic la concentrații atât de ridicate. Este imposibil, deși etichetele suportă orice.
Acest produs este destinat şi persoanelor care au nevoie, din motive diverse, de cantităţi ceva mai ridicate de argint coloidal. Este ideal pentru persoanele care doresc să transporte argintul coloidal în călătorii, datorită formulei concentrate.

Compoziţie: apă distilată, argint 1000ppm, pectină.

Mod de utilizare: Se va utiliza câte o cantitate de 0,5-3ml odată, de 1-4 ori pe zi, după necesități. Folosirea acestui produs este contraindicată în cazul persoanelor alergice la argint.

Atenţie! În cazul suspensiilor coloidale nestabilizate (și, uneori, chiar și în cazul celor stabilizate) pot apărea depuneri. Acesta este un proces firesc, care depinde de mai mulți parametri (compoziția sticlei, temperatură, gradul de agitare, etc). Depunerile pot fi sub formă de flocoane, foițe, particule, și nu sunt dăunătoare. Eventual, ele pot fi filtrate printr-un filtru de celuloză (cafea) atunci când conținutul flaconului este la final.
Mod de păstrare: Se va păstra în ambalajul original, într-un loc uscat şi răcoros, ferit de lumina directă a soarelui. A nu se lăsa la îndemâna copiilor sub 3 ani. Nu se va lăsa recipientul deschis între utilizări.
______________________________________________

ARGIMEL - Argint Coloidal 1000ppm stabilizat cu miere de albine
Preţ: 50 lei/50ml, 90 lei/100ml, 160 lei/200ml, 320 lei/500ml

La fel ca și ArgiMax, este un argint coloidal foarte concentrat, stabilizat, însă, cu miere de albine. Prin aceasta, gustul este îmbunătățit foarte mult, ceea ce îl face mai ușor de administrat persoanelor sensibile sau copiilor. Atenție! Ca și ArgiMax, și acest argint coloidal se utilizează doar diluat, în proporția necesară.

În această formulă, deși particulele sunt ceva mai mari ca dimensiuni decât în cazul ArgiMax-ului, structura și compoziția îi conferă o foarte bună stabilitate în corp, el fiind prezent un timp mai îndelungat în fluxul sanguin. Totodată, gustul său este mult mai plăcut decât cel al argintului coloidal ArgiMax, fiind tocmai de aceea mai ușor de administrat copiilor sau persoanelor sensibile. Cantitatea de miere este de 20% în produsul nediluat, ceea ce face ca în cazul unei doze zilnice de 5ml să fie ingerate doar 1 gram de miere, o cantitate redusă chiar pentru persoanele care au probleme cu metabolismul zaharurilor.

______________________________________________

ARGYON - Argint ionic 1000ppm (uz extern)
Preţ: 45 lei/50ml, 80 lei/100ml, 140 lei/200ml, 300 lei/500ml

Argyon nu este argint coloidal, dar, totuși, argintul coloidal nu este nici alfa și nici omega. Există un număr redus de compuși de argint care, în special atunci când sunt integrați în molecule organice (citrat, malat), sunt mai blânzi și mai puțin toxici decât majoritatea sărurilor mai simple sau mai complexe de argint. Citratul de argint este unul dintre acești compuși, care nu este atât de caustic precum azotatul de argint și nici la fel de toxic precum sulfadiazina de argint (deși chiar și acești compuși se utilizează în mod curent în medicină). Una dintre problemele citratului de argint este solubilitatea sa extrem de scăzută în apă, astfel încât este foarte dificil să se obțină concentrații ridicate.

Fiind sub formă ionică, activitatea sa antibacteriană este, în anumite condiții, mai ridicată decât a argintului coloidal, mai ales în aplicații externe (dezinfectarea rănilor, obiectelor). Sporul de activitate, la aceeași concentrație, este (doar atunci când este preparat într-o manieră corespunzătoare) chiar de până la 5 ori față de argintul coloidal. Cu toate acestea, în organism, datorită combinării rapide cu clorurile din mediul intern, el precipită rapid în clorură de argint, eficiența sa scăzând foarte mult. Clorura de argint, deși este un compus cu oarecare eficiență antibacteriană, nu este la fel de activă ca și citratul de argint sau ca și argintul coloidal.

Particulele de argint au astfel un avantaj ridicat față de argintul ionic (pe bază de citrat) în cazul utilizării interne, mai ales că, în plus, au și un efect marcant antiviral.

Recomandăm de aceea acest argint ionic organic pentru utilizarea externă (deși el poate fi folosit și intern, citratul de argint nefiind toxic în doze curente (maxim 1-2mg argint pur/zi). Purificarea apei, dezinfectarea suprafețelor, a rănilor, a leziunilor, sunt aplicații foarte potrivite pentru acest produs. Mai mult, pentru persoanele care își prepară singure cremele sau loțiunile, el poate fi un foarte bun conservant, prelungind foarte mult valabilitatea acestora și fiind mult mai puțin toxic decât majoritatea conservanților utilizați în mod curent (din punctul nostru personal de vedere este chiar mai blând decât conservanții așa-numiți ECO).

Utilizarea sa se face aproape în toate cazurile sub formă diluată, chiar în momentul folosirii, în poporția dorită. În general, pentru un efect antibacterian minim, raportul de diluare ar trebui să fie minim 1:100 (1 parte Argyon la 100 parți apă). Desigur, el se poate utiliza și în concentrații mai ridicate, 1:50 de exemplu, caz în care concentrația finală este de 20ppm. La diluare se va utiliza de preferință apă demineralizată sau, dacă aplicarea se realizează foarte rapid, apă plată (dar nu de la rețeaua de apă potabilă). Apa obținută la instalațiile de osmoză inversă este foarte potrivită, precum și apa demineralizată (dar nu cea dedurizată).

Pentru utilizarea ca și conservant în cazul cremelor, se utilizează în proporție de circa 0,8-1,2% din cantitatea totală, în general în ultima fază. Singura restricție este aceea ca pH-ul cremei să fie mai mic de 7 (cel mai bine în jur de 5,5 sau mai redus), ceea ce este cazul cu aproape toate cremele. În cazul loțiunilor bazice, cu pH mai mare de 7, funcția de conservare nu poate fi îndeplinită. Pentru completarea spectrului antibacterian, se poate adăuga sorbat de potasiu (care este un conservant alimentar mult mai puțin toxic decât benzoatul de sodiu), în proporție de circa 1/3 din cantitatea de argint ionic.

În cazul unor răni sau leziuni infectate se poate utiliza Argyon chiar și nediluat, efectele fiind foarte rapide. Nu recomandăm însă să se exagereze, deoarece la aceste concentrații porțiunea pe care a fost aplicat în mod repetat și pe termen îndelungat se poate decolora sau chiar poate să capete culoarea gri și, în unele cazuri, efectul poate fi permanent. Desigur, efectul unei cangrene (de exemplu) netratată la timp poate fi în egală măsură nu doar permanent, ci și ... mult mai grav.

______________________________________________


Argintul coloidal sub formă de preparat concentrat, se utilizează sub formă diluată, în apă plată sau distilată/demineralizată, fie intern, fie extern. Utilizarea nediluată, uzual externă, se va face doar la indicația și sub supravegherea unui terapeut. Deoarece argintul coloidal favorizează apariția unor procese de eliminare, având în plus un efect antibacterian pronunțat, în anumite cazuri pot apărea reacții foarte puternice la utilizarea acestuia. Acest fenomen este numit efectul Herxheimer, iar manifestările lui pot fi foarte diverse: febra, frisoane, hipotensiune, dureri de cap, tahicardie, hiperventilație, vasodilatație, mialgie, exacerbarea eventualelor leziuni ale pielii, roșeața pielii, erupții. Această reacție poate să apară la ingerarea oricaror produse care au efect antibacterien (inclusiv a oricărui antibiotic, fiind foarte cunoscută la administrarea penicilinei sau ampicilinei). Reacția în sine, cu excepția cazului că există o alergie la argint (extrem de rar), denotă, așadar, că există o infecție extinsă în corp și nu faptul că argintul coloidal este de calitate scăzută sau dăunător, ci, dimpotrivă. În aceste cazuri se va continua doar în măsura în care este posibil, însă dacă simptomele sunt extrem de severe se va întrerupe imediat tratamentul, iar reluarea se va realiza scazând doza zilnică de 10-20 de ori, și crescând-o apoi gradat, astfel încât efectele respective să nu se mai manifeste sau să fie suportabile. De notat, totuși, că aceste manifestări sunt rare și ele arată și o insuficiență a procesului de eliminare a toxinelor rezultate din distrugerea germenilor patogeni, raportată la viteza de producere a lor.

Mod de păstrare: Se va păstra în ambalajul original, într-un loc uscat şi răcoros, ferit de lumina directă a soarelui. A nu se lăsa la îndemâna copiilor sub 3 ani. Nu se va lăsa recipientul deschis între utilizări.

Mod de utilizare: Se va utiliza cantitatea necesară, diluată în apă plată, distilată sau demineralizată, la momentul utilizării.

Contraindicaţii: Folosirea acestui produs este contraindicată în cazul persoanelor alergice la una dintre componente.Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu