SILICIU ORGANIC (extract din Coada calului)             

Preţ: 12 lei/80g, 108 lei/800g
extract din Coada Calului

Compozitie: Coada calului îmbogătită cu extract de Siliciu (7% Si) din Coada calului.

    Siliciul este unul dintre elementele de bază în construirea corpului nostru. Toate ţesuturile elastice care intră în compoziţia oaselor, tendoanelor, ligamentelor, vaselor de sânge sunt constituite dintr-o adevărată matrice de siliciu, de care sunt fixate, apoi, celelalte elemente. Odată ce un os a fost rupt, o porţiune de piele a fost tăiată sau arsă ori pereţii unui vas de sânge au fost lezaţi, siliciul este unul dintre factorii esenţiali în reconstrucţia acestora. Apoi, tinereţea pielii, vigoarea firelor de păr şi a unghiilor, sănătatea smalţului dinţilor sunt determinate tot de prezenţa acestui siliciu, care este esenţial pentru asimilarea şi fixarea magneziului şi a calciului în organism, precum şi pentru formarea ţesuturilor conective. Nu în ultimul rând, acest oligoelement are un rol esenţial în funcţionarea sistemului imunitar, formarea unei părţi importante din armata de celule cu rol de apărare, dar şi coordonarea acestei armate fiind dependente de prezenţa siliciului.
    Totuşi, cea mai alarmantă descoperire privitoare la rolul siliciului în organism este aceea că, pe măsură ce îmbătrânim, concentraţia acestui oligoelement scade. La persoanele cu un stil de viaţă nesănătos, concentraţia de siliciu din organism scade cu o viteză foarte mare, iar odată cu pierderea siliciului, organismul se degradează cu o viteză direct proporţională. Cercetările arată că, la cei care au suferit un accident vascular, concentraţia de siliciu din pereţii vasului de sânge rupt este de 14 ori mai scăzută decât cea dintr-un vas de sânge sănătos. Concentraţia de siliciu din ţesutul muscular al unei persoane sedentare şi îmbătrânite prematur este cu până la 30% mai scăzută decât cea a unei persoane active fizic. În osteoporoză, concentraţia de calciu din oase scade cu doar 5-10%, în timp ce siliciul scade cu nu mai puţin de 50%. Unul dintre cercetătorii care au studiat vreme de decenii rolul acestui oligoelement în procesele biologice spunea că siliciul este, în organismul uman, un soi de nisip în Clepsidra Vieţii, iar pe măsură ce acest nisip se scurge, se scurge şi forţa, tinereţea şi vitalitatea noastră. Vestea buna este ca procesul e reversibil. Putem să ne recăpătăm tinereţea şi energia vitală prin aport suplimentar de siliciu.

Acţiune: regenerare, întinerire, scăderea colesterolului total din sânge, previne oxidarea colesterolului pe artere, menţine flexibilitatea şi permeabilitatea arterelor, previne calcifierea pereţilor şi îngustarea vaselor de sânge, diuretic puternic, stoparea proceselor degenerative la nivelul ţesuturilor moi din articulaţii.

Indicaţii: hipertensiune, ateroscleroză, arterită, osteoporoză, psoriazis, acnee, eczemă alergică, boli autoimune (colagenoze, lupulus eritematos, sclerodermie,...), accident vascular, fracturi, rupturi musculare, luxaţii, ruperi de ligamente şi al oricăror alte ţesuturi elastice, reumatism (artrita şi poliartrită reumatoidă), psoriazis, herpes, afecţiuni virale (hepatită, gripă, papilomatoza…), arsuri, tuberculoză (pulmonară, osoasă, cutanată), astm, tulburări de creştere la copii, intoxicaţii cu aluminiu, lipsa de calciu, căderea şi degradarea părului. 

    Nu se recomandă administrarea la femeile insărcinate a extractului, în schimb sunt sfătuite să consume alimente bogate în siliciu.

Mod de administrare: 5g pe zi.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu