MORINGA (Moringa Oleifera, SIGRU, TIKSHNAGANDHA)     

Preţ: radacina - 15 lei/50g, 135 lei/500g
          

Acţiune: antitusiv, dezobstruant nazal, antiacid, antiinflamator intestinal, aperitiv (conferă o savoare gustativă specială), astringent gastro-intestinal, îmbunătăţeşte gusul, reglator peristaltic, secretor gastric, stomahic, vermifug, antiedematos, antibiotic, antifungic, anthistaminic, antitoxic, cicatrizant, decongestiv limfatic, depurativ, antiseptic sanguin, cardioprotector, cardiotonic, hipotensiv, splenotonic, antitumoral, antiobezitate, hipocolesterolemiant, hipolipemiant, lipolitic, antiartritic, antireumatismal, analgezic, antinevralgic, antistres, calmant, oftalmic, spasmodic, aborţiv, afrodiziac stimulent, antiinflamator uterin, emenagog, adjuvant în sudoraţie, antifebril, diaforeic, antiinflamator urinar, antihelmintic, carminativ, tonic general.

Indicaţii: rinită, tuse, anorexie, ascită, dispepsie, giardioză, indigestie, regurgitare acidă, amasarcă, edem, abces cutanat, afecţiuni ale pielii, amigdalită, candidoză, infecţie, intoxicaţie, muşcătură de şarpe, plăgi, variolă, ateroscleroză, hipertensiune, insuficienţă cardiacă, splenomegalie, splenopatie, tumori, hipercolesterolemie, hiperlipemie, obezitate, artrită, reumatism, afecţiuni oculare, crize epileptice, dureri de urechi, epuizare nervoasă, hemiplegie, paralizie, stres, dismenoree, metroragie, ovar polichistic, febră hemoragică, febră intermitentă, hiperhidroză, pirexie, anurie, disurie, inflamaţie renală, colici abdominale, meteorism, convalescenţă.

Mod de administrare: 1g de 4 ori/zi



4 comentarii:

  1. Moringa frunze aveti in vedere?

    RăspundețiȘtergere
  2. Am avut intr-o vreme dar nu era cerere si nu am mai adus.

    RăspundețiȘtergere
  3. Numită și copacul lui Dumnezeu, Moringa Oleifera se cultivă pe suprafeţe mari în India, Thailanda, Indonesia, Taiwan, America Centrală sau Hawaii. Substanțele pe care le secretă planta au fost identificați aproape 100 de nutrienți, 46 de antioxidanți, dar și componente anti-inflamatorii. Până nu de mult, planta a fost studiată și aclimatizată și la noi în spații protejate, iar până acum rezultatele obținute sunt remarcabile (Statiunea de Cercetare Buzau). Frunzele se consuma crude, gatite, sau uscate. Pulberea de frunze uscate contine aprox 25% proteine, aminoacizi esentiali, calciu, potasiu, fier, fosfor. Contine si antioxidanti: vitamin C, flavonoizi, polifenoli, carotenoizi.

    RăspundețiȘtergere