Despre lithothamnium calcareum si alte alge

lithothamnium calcareum
Algele rosii se intalnesc pe stancile subacvatice din Marea Nordului, La Mancha si Atlantic. Lithothamium aparține familiei algelor roșii fosile. Abia în secolul al XIX-lea a fost recunoscută ca și plantă. A fost sugestiv descrisa in 1963 de renumitul cercetator subacvatic J.J Cousteau. La adancimea de 100 m, el a descoperit o plaja rosie, respectiv o suprafata alcatuita din alga rosie calcaroasa lithothamnium, care seamana cu niste bucati mari de marmura roz, cu suprafata inegala.

Mica algă de culoare roșie violetă crește foarte încet (doar 1 milimetru anual). În această algă se regăsesc numeroase substanțe nutritive pe care această algă le preia din apa de mare. Astfel peste 32 de microelemente ca iod, seleniu, zinc, cobalt, cupru și crom ajută la curățirea organismului uman.

Contine 34% calciu de origine vegetala, cu o capacitate de absorbtie in organism de 96%, magneziu - circa 30%. Mai contine fier si microelemente. In plus, are o concentratie a fierului de 18 500 mai mare decat apa marii. Lithothamnium este sursa optima de calciu, necesara pentru regenerarea sistemului osos, a dintilor si constructia celulelor.

Lithothamnium se extrage, in principal, in Britania si Japonia. In compozitia preparatelor cosmetice, aceasta alga este inclusa datorita capacitatii sale de a reface echilibrul substantelor minerale din organism, dar ea este cunoscuta si ca supliment alimentar. In preparatele pentru ingrijirea tenului, dar mai ales a corpului, realizate in ultimii ani, are o larga raspandire si utilizare combinatia celor trei alge: fucus, laminaria si lithothamnium. Bogata in compusi anorganici, lithothamnium completeaza excelent actiunea algelor brune, asigurand un efect complex asupra tenului si parului. 

Ea conține de asemenea numeroase substante minerale, vitamine, aminoacizi și mai ales fier, care este esențial pentru formarea hemoglobinei. Conținutul ridicat de calciu ajută în principal împotriva pierderilor de calciu și este foarte important pentru menținerea structurii oaselor. Magneziul, unul din componentele principale ale acestei alge, regulează reacțiile neuromusculare, ajută în principal împotriva stresului.   

Combinatia ideala:
Spirulina platensis – Chlorella vulgaris – Lithothamnium calcareum


Microalgele spirulina şi chlorella se numără printre primele plante apărute pe pământ şi deţin numeroase recorduri uimitoare:
-         300% mai mult calciu decât laptele
-         2300% mai mult fier decât spanacul
-         3900%  mai mult betacaroten decât morcovii
-         375% mai multe proteine decât tofu

Plină de toate vitaminele, mineralele, enzimele, sărurile minerale importante şi aminoacizi esenţiali, spirulina pregăteşte organismul pentru solicitările zilnice, în timp de chlorella si lithothamnium ajută organismul să elimine substanţele toxice şi otrăvurile.

Un comentariu:

  1. DA, VAD CA NU SUNT COMENTARII.Atunci cand esti in situatii critice si vezi ca "nu asimilezi"calciu de 2 lei de prin reclame...si ajungi sa aprofundezi prin studiu subiectul...abia atunci realizezi unde ai gresit .Da, acum am concluzionat si eu ca nu am luat ce trebuie.RECOMAND CU CALDURA ACEST PRODUS...CHIAR DA REZULTATE . Va multumesc!Oprietena care va veni in Romania luni va comanda din nou pt.mine acest produs.

    RăspundețiȘtergere