GINKGO BILOBA (Ginkgo biloba)                      

Preţ: 10 lei/50g, 90 lei/500g- frunze


Descriere: Ginkgo Biloba este un arbore exotic denumit şi Arborele Pagodelor, originar din China, cultivat şi la noi în ţară în grădini botanice, în parcuri dendrologice sau chiar în grădini particulare de către persoanele care îi apreciază pe deplin calităţile terapeutice. Adevărată fosilă vie, acest arbore este un supravieţuitor miraculos al unei lumi dispărute, urmaş al unei specii care a trăit pe acest pământ acum 270 milioane de ani. Ginkgo biloba este una din cele mai longevive specii de arbori de pe planeta noastră, existând în prezent în lume exemplare care au atins venerabila vârstă de 3500 de ani. Călugării budhişti, cărora li se datorează supravieţuirea acestui arbore în ultimele secole, consideră că ginkgo biloba este o încarnare a unor entităţi divine în lumea oamenilor. Spre deosebire de ceilalţi copaci, la această specie există "arbori-bărbaţi" şi "arbori femei", fiecare exemplar având sexul diferenţiat, întocmai ca la oameni. Însă atât arborii de ginkgo - bărbaţi cat şi cei femei au nişte calităţi deosebite. Acesta este capabil să ajungă la o înălţime de 120 de metri. De la el se folosesc cu scop terapeutic seminţele, frunzele - care se culeg toamna târziu, în lunile octombrie, noiembrie, dar şi fructele.

Proprietăţi: stimulent al circulaţiei periferice, stimulent cerebral, protector al vaselor capilare, diminuează senzaţia de frig, amorţeli şi înţepături în timpul mersului, antitrombotic, antiinflamator uterin, antibacterian, reglator psihoemoţional, antidepresiv, anxiolitic, antiartritic, antioxidant, hipotensiv, cicatrizant al rănilor şi regenerator al tegumentelor în caz de edeme, varice, cuperoză (erupţie de pete roşii), hemoroizi, măreşte acuitatea vizuală şi încetineşte evoluţia retinopatiei diabetice şi a degenerescenţei maculare, încetineşte procesul de îmbătrânire şi senilitate, cu efecte asupra longevităţii generale a vieţii ; atât seminţele cât şi frunzele şi fructele au efecte afrodisiace trezind un intens interes pentru erotism şi o putere mărită prin efectul tonic nutritiv.

Indicaţii: tulburări ale circulaţiei periferice şi cerebrale, insuficienţă circulatorie arterială peniană(necesită o cură de 6 luni), tulburări de atenţie şi auz, ateroscleroză, sindrom posttrombotic, deficienţă mentală, anxietate, slăbirea memoriei, depresie, atacuri de panică, oboseală, artrite, varice, angiopatie diabetică, hipertensiune arterială, impotenţă, celulită, căderea părului, gonoree, leucoree, angină pectorală, dizenterie, tuberculoză, varice, ulcere varicoase, flebite şi tromboze, sindromul de picioare grele, dureri în gambe (crampe musculare), picioare şi mâini reci, vertij, migrene, cefalee, insomnie, astenie fizică şi psihică, stări de suprasolicitare nervoasă, ţiuit în urechi (acufene), sechelele accidentelor vasculare cerebrale şi ale traumatismelor craniene, îmbătrânire prematură.

Doză: 1g de 4 ori pe zi pentru efect de lungă durată, 3g o singură dată cu 4 ore înainte de fuziunea amoroasă pentru efectul afrodisiac. Dozele în exces pot provoca efecte secundare ca: dermatite, diaree, vome şi stări de nelinişte. Nu se consumă seara, după orele 18.00, deoarece provoacă intensificarea activităţii cerebrale, cu efecte directe asupra insomniei.

Reţetă tonic cerebral: ginkgo frunze - 4părţi, gotu kola frunze - 2p, rosmarin frunze - 1p, mate frunze - 1p, scorţişoară - 1p.
 
Contraindicaţii: - femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor tratate cu anticoagulante, anticonvulsivante, în probleme de coagulare a sângelui, hemoragii, accidente vasculare hemoragice recente, înainte cu 36 de ore de intervenţii chirurgicale.
 


Citeste si articolul: Despre ginkgo biloba



Un comentariu:

  1. Este o planta de excepție. Sunt foarte incantata de ea. Are efecte nemaipomenite la consumul pe termen lung, dar si pe termen scurt. Cand am nevoie sa ma concentrez mai bine la munca pentru ca din diverse motive (oboseala, munca in exces etc.) atentia mea devine deficitara, sau cand trebuie sa lucrez pana tarziu în mod eficient, iau Ginko Biloba si dupa aceea ma pot concentra fara probleme. Iar pentru mama mea iarasi este foarte buna, penru ca ii mentine creierul in forma si la nivel de circulatie si in ceea ce priveste memoria. Mama ia de ani zile diverse suplimente pe baza de Ginko Biloba indicate de medic si are o memorie si o atenție mai buna ca a mea si a surorii mele, iar de cand ia planta ca atare este si mai bine. Aceasta m-a facut, de altfel, sa decid sa iau si eu Ginko Biloba. Este foarte buna pentru creier si ma ajuta sa fiu eficienta in activitatile de zi cu zi. O recomand cu multa caldura.

    RăspundețiȘtergere