YOHIMBE  (Pausinystalia yohimbe)                               

Preţ: 15 lei/50g, 135 lei/500g- scoarta macinata


Descriere: Yohimbe este un arbore de 30 m înălţime, originar din pădurile Africii Occidentale. Partea utilizată este scoarţa de pe ramuri şi trunchi. Scoarţa conţine mulţi alcaloizi indolici, dintre care yohimbina este cea mai cunoscută; alţi alcaloizi: izoyohimbina, aloyombina, coriantidina, beta, gama şi delta-yohimbina şi pseudoyohimbina. Aceşti alcaloizi sunt stereoizomeri cu yohimbina. Despre această plantă se afirmă că cel care o va tolera va fi răsplătit cu o plăcere erotică fără margini. Este considerat echivalentul natural al Viagrei. Bolile comune şi afecţiunile medicale pentru care a fost folosit yohimbe ca tratament au fost: lepră, febră, tuse şi ca anestezic local. Cu toate acestea Yohimbe este folosit cel mai des ca şi afrodiziac. În Europa în ultimii 75 de ani , a fost folosit pentru a trata disfuncţiile erectile sau mai bine zis impotenţa. În Statele Unite ale Americii, Yohimbe a fost aprobat pentru tratarea impotenţei în anii `80. Studiile au arătat că are o rată de eficienţă de 30-40% la bărbaţii care au fost diagnosticaţi cu impotenţă. Pentru bărbaţii care nu suferă de disfuncţii erectile, yohimbe poate avea capacitatea de a creşte potenţa sexuală. 

Proprietăţi: măreşte afluxul de sânge la nivelul organelor sexuale, îmbunătăţeşte mult starea de erecţie şi durata acesteia, creşte libidoul la ambele sexe, antidepresiv, scădere în greutate.

Indicaţii: impotenta care este cauzata de o anumită condiţie (psihogene , vasculare, probleme de diabet), frigiditate (cea de origine neurastenică), depresie, obezitate.

Administrare: 1g/zi.

Precauţii: dozele mai mari provoacă apnee toxică respiratorie, tulburări digestive, renale, tulburări cerebrale (excitaţie psihică, congestii, ameţeli), tremurături, convulsii, paralizie. Nu se administrează în cazuri de hipertensiune arterială şi nu se depăşeşte doza recomandată. Persoanele care iau yohimbe trebuie sa evite alimentele care contin tiramina, cum ar fi brânza, vinul rosu sau ficat, care contin tiramina.

Contraindicaţii: Nu se va administra yohimbe atunci cand pacientul ia antidepresive, precum Prozac, cu excepţia cazurilor in care aceasta administrare este monitorizata îndeaproape de catre un medic.

Citeste si articolul: Despre yohimbe



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu