GUARANA (Paullinia cupana)                                            

Preţ: 15 lei /50g, 135 lei/500g - fructe uscate+macinate
Guarana Extract 22: 18 lei/30g, 162 lei/300g - extract de Guarana 22% cofeina

Descriere: Guarana, pe numele ei ştiinţific Paullinia cupana, este o plantă tropicală căţărătoare care creşte în pădurile amazoniene din Brazilia. Brazilienii preparau ceaiuri şi medicamente din fructele uscate, consumul zilnic fiind mijloc de prevenire a malariei şi dizenteriei, durerilor de cap, crampelor sau febrei, fiind folosită şi ca un bun afrodiziac. În timpul războaielor dintre triburi sau al vânătorii, membrii tribului mestecau seminţele plantei pentru a depăşi oboseala şi foamea. Guarana conţine o substanţă chimică cu efect energizant denumit guaranină care acţionează precum cafeina, însă fără efectele adverse ale acesteia. Mai conţine teobromină şi teofilină, substanţe care se regăsesc şi în ceai sau în ciocolată şi care au proprietăţi de îmbunătăţire a stării psihice.  

Proprietăţi: afrodiziac, stimulează sistemul nervos central şi glandele suprarenale, îmbunătăţeşte funcţionarea sistemului cardiovascular şi metabolismul glucidic, este de mare ajutor persoanelor care desfăşoară o muncă intelectuală, elevilor şi studenţilor, în perioada examenelor, contribuie la funcţionarea optimă a creierului, la îmbunătăţirea capacităţii de concentrare şi a memoriei, măreşte vigilenţa, vitalitatea, îmbunătăţeşte memoria şi poate reduce apetitul, ajută la îndepărtarea stresului prin stimularea sistemului nervos, atenuează simptomele stării de oboseală, întăreşte imunitatea si sistemul respirator, sporeşte rezistenţa la alergii, în cazul sportivilor, aceste substanţe bioactive îmbunătăţesc performanţele, forţa fizică şi rezistenţa ajutând la înlăturarea acidului lactic din ţesuturi, contribuie la topirea grăsimilor de pe capilarele masei grăsoase ducând la o slăbire lentă şi neagresivă, tonifiant; efecte antioxidante, antibacteriene, detoxifiant al sângelui, previne îmbătrânirea prematură, vasodilatator. 
    Printre efectele nedorite se numără creşterea tensiunii, pulsului şi uneori poate produce irascibilitate, nelinişte şi insomnie.

Precauţii: Nu se va administra celor alergici la cofeină. Nu se recomandă femeilor însărcinate sau care alăptează.

Mod de administrare: 0,5g de pulbere de 4 ori pe zi pentru întreţinere şi 4-5 g de pulbere pe zi pentru tratarea diverselor afecţiuni (oboseală cronică, obezitate, inapetenţă, etc.).

Citeste si articolele: Despre guarana, Noua metoda naturala de slabit cu GUARANA



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu