Stiinta elementologiei si calitatile produsului “Ormus”

Produsul Ormus contine o combinatie unica a anumitor elemente esentiale pentru sanatatea organismului, cunoscute sub denumirea generala microelemente sau oligoelemente. In limba engleza sunt cunoscute si sub denumirea de „trace minerals”. Acestea sunt elemente chimice care se găsesc în cantități foarte mici în soluri,roci, ape și organisme. Ele sunt necesare pentru sporirea recoltei, îmbunătățirea calității produselor vegetale și protecției plantelor și animalelor impotriva bolilor și agenților patogeni. In organismul uman, ele se gasesc intr-o concentratie de sub 50 mg/kg greutate corporala, spre deosebire de macroelemente, care depasesc aceasta valoare. Alaturi de macroelemente ca magneziu, potasiu, calciu, fier, produsul “Ormus” contine un mare numar de microelemente cum ar fi zincul, cuprul, manganul, seleniul, cromul, molibdenul.

Pentru a intelege insusirile unice pe care le are acest produs il vom aborda din perspectiva noii stiinte a elementologiei, care se ocupa de rolul elementelor chimice in organismele vii. Existenta acestui domeniu de studiu a fost facilitata de perfectionarea metodelor de analiza chimica din ultimii ani. Metodele spectrale si nucleare moderne permit determinarea cu mare precizie a elementelor chimice prezente intr-o proba biologica. Cu toate acestea, cele mai bune metode de detectie a elementelor chimice cunoscute in ziua de astazi nu pot inca detecta prezenta unei cantitati de ordinul a 10⁹-10¹¹ atomi dintr-un anumit element chimic intr-o proba biologica analizata. Aceasta este destul de mult daca ne gandim la faptul ca reactiile biologice sunt extrem de sensibile - ele pot fi influentate chiar si de prezenta unei cantitati infinitezimale dintr-un element chimic. De aceea chiar si cele mai rare elemente chimice pot avea un rol adesea nebanuit in functionarea optima a organismului uman.

Elementologia afirma ca organismul uman contine in mod natural toate elementele chimice prezente in biosfera. De aceea, nici unul dintre elementele chimice prezente pe pamant nu poate fi considerat ca fiind indiferent sau nesemnificativ pentru organismul uman.
Noua stiinta a elementologiei medicale afirma necesitatea de a furniza organismului in proportia si cantitatea corecta, toate elementele chimice prezente in natura, astfel incat acesta sa aiba la dispozitia sa tot ceea ce ii este necesar din punct de vedere constructiv pentru a-si mentine o sanatate optima. Elementologia este un domeniu in plina dezvoltare. Ea a inregistrat mai multe conferinte internationale si beneficiaza de o prestigioasa publicatie stiintifica, „Journal of elementology”, ce ii este consacrata.

Elementologia medicala este o sinteza de concepte filozofice stravechi cu stiinta moderna. Ea afirma ca organismul uman ca microcosmos reflecta intreaga natura ca macrocosmos. Un dezechilibru in proportia corecta a elementelor prezente in organism reprezinta o boala. Utilitatea sau nocivitatea unui element este determinata numai de cantitatea in care este prezent in acel organism. Tocmai de aceea, cu sute de ani in urma celebrul Paracelsus a afirmat ca nimic din natura nu este o otrava: orice substanta este transformata intr-o otrava numai de dozajul acesteia. De pilda, este binecunoscut rolul nociv al elementelor cunoscute sub numele de „metale grele”. Acest termen este folosit pentru metalele care au mai mult de 5kg/dm³ si sunt in general toxice, provocand poluarea mediului inconjurator. Poluarea industriala este cea care a generat cele mai multe cazuri de otravire cu metale grele. Metalele grele unanim acceptate sunt: bismut, fier, cupru, plumb, zinc, cositor, nichel, cadmiu, crom.

Si totusi, analizand cu atentie prezenta in cantitati extrem de mici, mult sub pragul de toxicitate a unora dintre aceste elemente in organismul uman, cateva concluzii surprinzatoare au iesit la iveala. Astfel, bismutul are proprietati antiinfectioase (in special in sfera ORL si in gripa) si stimuleaza imunitatea. Nichelul este un biocatalizator puternic, cu rol activator in numeroase reactii enzimatice de la nivelul salivei, al splinei, al pancreasului si al suprarenalelor, stimuland cresterea si avand un rol in formarea melaninei. Carenta sa poate provoca tulburari hepatice si renale. In ce priveste plumbul, carenta sa poate provoca hipertermie, insuficienta proceselor catabolice, scaderea sensibilitatii organelor de simt, rahitism, obezitate, imbatranire precoce, reducerea memoriei de lunga durata. Deasemeni, fierul, cuprul, zincul si cromul sunt elemente esentiale bunei functionari a organismului uman. Pe de alta parte, aceste elemente prezinta o serie de interactiuni sinergice cu alte elemente indispensabile organismului. De pilda, calciul ajuta la utilizarea fierului alimentar. Zincul ajuta la fixarea calciului in oase. Cobaltul favorizeaza incorporarea iodului la nivelul tiroidei. Cuprul intervine in absorbtia si metabolismul fierului. La fel si manganul. Zincul ajuta la fixarea calciului. Pe de alta parte, anumite minerale opresc acumularea in exces a altor minerale sau efectul nociv al acestora, reglandu-le astfel influenta in organism. Asocieri de doua sau mai multe minerale au anumite roluri esentiale in buna functionare a anumitor organe. Reteaua de interactiuni reciproce intre elementele chimice este atat de complexa incat este foarte dificil sa putem determina proportiile exacte si combinatiile in care ele trebuie furnizate organismului. Raspunsul la aceasta problema il stie insa in mod perfect chiar natura! Combinatia ideala prezenta de pilda in apa marilor si oceanelor a sustinut viata inca de la inceputurile ei pe aceasta planeta. Initial, stiinta medicala a stabilit rolul esential pe care cateva elemente chimice importante il au pentru sustinerea vietii. Odata cu avansarea cercetarilor in domeniu, efectele diverselor elemente in organism s-au dovedit a fi atat de vaste si de subtile, incat cercetatorii si-au pus pe buna dreptate intrebarea daca se poate vorbi despre vreun element prezent in natura si care sa nu aiba un rol esential in organism!
Ele sunt general acceptate in terapiile holistice si in nutritie ca fiind cei mai importanti nutrienti pentru organismul uman.

O lipsa de minerale in dieta poate fi principala cauza a bolilor in ziua de astazi.Pe de alta parte, marea majoritate a protocoalelor de tratament oferite de terapiile cu suplimente alimentare se bazeaza pe o forma de chimie (fie ca este vorba de vitamine, de enzime, de acizi grasi omega 3 etc). Aceasta abordare reductionista s-a dovedit insa in multe cazuri a nu fi cu nimic mai buna decat abordarea marilor companii farmaceutice care produc medicamente de sinteza. Astfel, anumite studii efectuate asupra consumului de vitamina E, beta caroten si acizi grasi omega-3 au evidentiat clar anumite efecte nocive pe care le are utilizarea acestor nutrienti in forma pura (izolata). Intr-un studiu asupra efectelor antioxidante ale vitaminei C, cercetatorul chinez dr. Rui Hai Liu a descoperit prezenta a 5,7 mg de vitamina C la o cantitate de 100 de grame de mere integrale. Cu toate acestea, el a constatat ca 100 de grame de mere prezinta o actiune antioxidanta echivalenta cu 1500 de mg de vitamina C, deci de 263 de ori mai puternica decat vitamina C izolata! Aceasta evidentiaza abilitatea vitaminei C de a avea un efect mult superior in prezenta celorlalte elemente din mar. Chiar daca adaugam multe dintre aceste substante vitaminei C, cum este cazul suplimentelor cu bioflavonoide si vitamina C, efectele nu se compara cu acelea ale marului. Acelasi lucru este valabil si pentruelementele minerale. Nutritia este un proces holistic, asimilarea si utilizarea de catre organism a unui anumit nutrient depinzand de alti nutrienti care sunt utilizati impreuna cu el. Elementologia merge cu un nivel mai departe si afirma ca oferind organismului fiecare element din tabelul periodic, acesta are posibilitatea de a sustine orice proces chimic de care are nevoie.

Fiecare element isi are rolul sau, intr-un mod sinergic corelat cu prezenta altor elemente. Imensa varietate de reactii biochimice care au loc in organismele vii ne permit sa afirmam ca natura in geniul sau a folosit toate mijloacele posibile pentru punerea in functiune a acestui mecanism, inclusiv tot setul celor 90 de elemente chimice. Retragerea unui element din organism poate sa induca anomalii structurale si afectarea functiilor biologice. In cazul omului modern, numeroase cauze concura la carenta acestora:

1. dezechilibrul biochimic al solului (produs adesea de utilizarea intensiva a ingrasamintelor chimice in agricultura). Aceasta face ca adesea, chiar si alimentele cele mai sanatoase, fructele si legumele proaspete sa fie saracite de nutrienti esentiali datorita metodelor de crestere intensiva folosite in agricultura moderna
2. alimentatia defectuoasa a epocii de astazi, o „opera” recenta, de numai 50 de ani a industriei alimentare. De pilda, consumul exagerat de zahar saraceste organismul de o multitudine de nutrienti esentiali.
3. dereglarile metabolice cauzate de afectiuni renale, tiroidiene, hepatice etc
4. medicamentele de sinteza, multe dintre ele cu efecte demineralizante.

In plus, organismul uman are un necesar crescut din aceste elemente minerale in cazul gravidelor, al copiilor in perioada de crestere, al sportivelor, in caz de diaree, varsaturi, transpiratie abundenta etc.

Produsul Ormus este realizat din sare de mare printr-o tehnologie care pastreaza majoritatea elementelor minerale benefice din aceasta sare. El contine toate oligoelementele esentiale. Mineralele continute intr-o proportie ideala in produsul „Ormus” alcatuiesc majoritatea pieselor constructive, necesare „infrastructurii” organismului, hranirii si regenerarii celulare.

http://plantevitalizante.blogspot.ro/2014/03/aloe-ferox-nou-pret-12-lei40g-125.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu