CONCENTRAT DE MAGNEZIU                         

Pret:  29 lei/200 ml

    Magneziul este numit şi mineralul tinereţii. El poate inversa calcifierea degenerativă a ţesuturilor caracteristică îmbătrânirii. Copiii şi nou-născuţii au o piele fină şi un corp flexibil datorită nivelelor ridicate de  magneziu în celule şi a nivelului scăzut de calciu. Dar pe  măsură ce îmbătrânim devenim din ce în ce mai rigizi. Arterele se rigidizează şi cauzează arteroscleroza, sistemul osos devine inflexibil, rinichii şi alte organe se calcifiază şi formează pietre, calcifierea la ochi creează cataracta, pielea se întăreşte. De aceea calciul nu este în aceeaşi categorie cu oxigenul şi radicalii liberi, pe când magneziul acţionează laolaltă cu hidrogenul şi antioxidanţii. Primele organe care se calcifiază sunt ovarele, creând simptomul menopauzei. Cu ajutorul aportului de Mg calcifierea dispare fără urme. În cazul bărbaţilor cu prostata mărită, aportul de Mg este la fel de benefic. Clorura de magneziu dă rezultate eficace în dizolvarea pietrelor la rinichi şi vezică biliară (în cazul acesteia, asociat cu un aport de lecitină). Restabileşte flora intestinală, reduce disconfortul digestiv, balonarea, mirosul scaunelor şi al transpiraţiei. Magneziul este esenţial pentru metabolizarea vitaminelor B, sinteza acizilor nucleici ADN şi ARN, proteinelor şi acizilor graşi. 
    Reîntinerirea cu ajutorul clorurii de magneziu este un proces lent, întrucât el trebuie să ajungă la nivel celular în tot corpul. Acest fapt este datorat deficitului mare la majoritatea oamenilor, circulaţiei sanguine şi limfatice reduse în zonele calcifiate. Putem însă mări absorbţia de magneziu în ţesuturi masând zonele rigide pentru a sporii circulaţia sângelui. 
    Clorura de magneziu este puternic antiinfecţioasă şi imunostimulatoare. Creşte cu 330% activitatea leucocitelor şi fagocitoza (distrugerea microbilor). Este extraordinar de eficientă în afecţiunile tractului digestiv, colite, afecţiuni ale vezicii biliare, boala Parkinson, tremurături, crampe muscular, acnee, eczeme, psoriazis, piele iritabilă, impotenţă, hipertrofia prostatei, probleme circulatorii, astm, febră, urticarie, reacţii anflactice, pentru întărirea părului şi a unghiilor. Are un efect foarte bun preventiv în cazurile de cancer şi vindecător în cazul condiţiilor precanceroase cum ar fi leucoplazia, hipercheratoza, mastita cronică. Se asimilează excelent şi prin piele mai ales prin imbăiere. Are un efect calmant, produce un somn mai bun, calmează nervii iritaţi şi supraexcitaţi, este esenţial pentru buna funcţionare a muşchiului cardiac. 


    Cu ajutorul clorurii de magneziu au fost vindecate: difteria, poliomelita, bronşita,  pneumonia, enfizema,  faringita, tonslita, tusea , răceala, rubeola, gastroenteritele, abcesele, otrăvirile, rănile infestate, osteomielitele, tetanosul, zona zoster, herpesul, conjunctivitele acute şi cronice, necrita optică, afecţiunile reumatice, multe afecţiuni alergice, sindromul oboselii cronice. In toate cazurile clorura de magneziu a dat rezultate mult mai bune decat orice alt compus al magneziului. Aportul crescut de magneziu cauzează eliminarea calciului din ţesuturi şi fixarea lui în oase, contribuind la sănătatea lor.

Dozaj: în caz de carenţă de magneziu se iua 20 de picături de 3 ori pe zi diluate în apă sau mâncare (asigură un aport zilnic de 600 mg de magneziu). Pentru întreţinerea optimă a sănătăţii se vor administra 400 mg/zi (15 picături de 3 ori /zi). 

Notă: Organismul uman are nevoie de la circa 250 până la 400 mg de magneziu pe zi (5-6 mg /kg de greutate).

Conţine: soluţie apoasă concentrată de magneziu hexahidrat- 80 gr (ulei de magneziu) făra alte adaosuri, apă purificată. Puritate: min 98% MgCL2 hexahidratat, max. 2% săruri marine. Clorura de magneziu hexahidratat conţine 120 mg de magneziu pur/1g.

Indicaţii:
- Articulaţii dureroase, rigide, inflamate, dureri musculare: comprese cu soluţie diluată în funcţie de sensibilitatea pielii;
- Relaxare musculară şi reîntinerirea pielii: frecţie cu soluţie foarte diluată. Pentru relaxare generală şi dureri de spate, rigiditate, sunt indicate băi calde cu adaos de până la 1 litru ulei de Mg în cadă.
- Răni deschise şi spălături vaginale: aplicaţie cu soluţie de 4 ml ulei de Mg în 100 ml de apă.
- Infecţii acute:  a se consulta specialistul pentru dozarea optimă.

Precauţii la administrare: poate avea un efect laxativ uşor. În caz de tensiune arterială scăzută se vor administra 300 mg /zi de Mg (20 picături împărţite în 3 doze), împreună cu un aport suplimentar de calciu (1 parte Mg/2 părţi Ca). Persoanele cu tensiune arterială crescută vor putea utiliza un raport de 2 părţi Mg/1 parte Ca. Persoanele cu un nivel mare de fosfor în sânge vor ţine cont că acesta cauzează scăderea nivelului de Ca şi Mg.
    Persoanele cu stomacul sau papilele gustative sensibile vor începe administrarea cu cantităţi mai mici amestecate cu multă apă sau mâncare. Unele medicamente precum diureticele şi antibioticele pot cauza deficienţă de magneziu. A se utiliza cu precauţie în cazul glandelor suprarenale slăbite şi în cazul tensiunii scăzute. Supradozarea cu magneziu poate cauza slăbiciune musculară. Dacă se petrece aceasta, consideraţi mărirea aportului de calciu. Pentru un aport echilibrat de vitamine şi minerale, consultaţi medicul calificat. Este indicat să aruncaţi eventualele săruri decantate de pe fundul recipientului.

Contraindicaţii: afecţiuni severe ale rinichilor, insuficienţă renală severă, Miastenia Gravis.

Reactii adverse: în caz de exces sever de Mg, simptomele pot fi similare cu cele de carenţă. Dacă apar manifestări  neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului.
6 comentarii:

 1. Buna ziua .La copii se poate administra (4 ani),daca da ce doza?

  RăspundețiȘtergere
 2. Da se poate administra. Dozajul este in functie de greutate. 5mg/kg greutate corporala inseamna 400mg (15 picaturi de 3 ori pe zi) pentru o greutate de 80kg. Puteti face usor calculul.

  RăspundețiȘtergere
 3. Se poate asocia cu tratament homeopat?

  RăspundețiȘtergere
 4. Imi produce dureri de stomac chiar daca folosesc doar cateva picaturi...

  RăspundețiȘtergere
 5. Trebuie diluata doza recomandata in cel putin100ml de apa, altfel este foarte concentrata.

  RăspundețiȘtergere